Crypto-Prijzen.nl

Hillary Clinton roept cryptobeurzen op om Russische gebruikers te verbieden

Hillary Clinton roept cryptobeurzen op om Russische gebruikers te verbieden

Hillary Clinton, de voormalige presidentskandidaat bij de Amerikaanse verkiezingen, heeft kritiek geuit op de cryptocurrency beurzen die er niet in zijn geslaagd de accounts van Russische gebruikers te blokkeren en te bevriezen. Ze heeft nu opgeroepen tot een alomvattend regelgevingskader voor digitale activa.

Vorige week had de vice-premier van Oekraïne, Mykhailo Fedorov, er bij alle grote exchanges op aangedrongen hun diensten aan Russische gebruikers stop te zetten, maar dit verzoek werd afgewezen door enkele van de grootste handelsplatforms.

Hillary Clinton wil dat beurzen Russische gebruikers verbieden

Clinton sprak in een interview met MSNBC waar ze zei dat ze teleurgesteld was over het falen van sommige van deze beurzen om hun diensten aan gebruikers in Rusland stop te zetten. Ze zei,

Ik was teleurgesteld toen ik zag dat sommige van de zogenaamde cryptobeurzen, niet allemaal, maar sommigen van hen weigeren transacties met Rusland te beëindigen vanwege een filosofie van libertarisme of wat dan ook.

Ze merkte ook op dat iedereen zijn steentje moest bijdragen om Rusland te isoleren van het mondiale economische systeem. “Ik denk dat het ministerie van Financiën, ik denk dat de Europeanen moeten kijken hoe ze kunnen voorkomen dat de cryptomarkten Rusland een ontsnappingsluik geven.” Dit is niet de eerste keer dat Clinton zich zorgen maakt over de cryptosector.

De meeste beurzen zijn nog steeds actief in Rusland, en sommige zoals Binance, Coinbase en Kraken zeggen openlijk dat ze geen eenzijdig verbod zullen opleggen aan alle gebruikers in Rusland en Wit-Rusland.

ECB president roept op tot regelgeving

De president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, heeft ook opgeroepen tot uitgebreide regulering van digitale activa om ervoor te zorgen dat ze niet door Rusland worden gebruikt om de sancties te omzeilen.

“Er zijn altijd criminele manieren om een verbod te omzeilen, daarom is het zo belangrijk dat MiCA zo snel mogelijk wordt doorgevoerd, dus we hebben een regelgevend kader”, zei Lagarde.

Andere leden van de EU, zoals Italië, Duitsland en Spanje, zijn ook voorstander van het opleggen van sancties tegen Rusland. Deze landen zeiden dat criminelen Bitcoin en andere cryptocurrencies zouden kunnen gebruiken voor doeleinden zoals het witwassen van geld.

Het bericht Hillary Clinton roept cryptobeurzen op om Russische gebruikers te verbieden verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*