Crypto-Prijzen.nl

Hideki Murai zegt dat Japan eind 2022 een levendig beeld zal hebben van zijn CBDC

Hideki Murai zegt dat Japan eind 2022 een levendig beeld zal hebben van zijn CBDC

Japan zal eind 2022 de kenmerken en het ontwerp van zijn digitale valuta van de centrale bank (CBDC) beter begrijpen. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag, daarbij verwijzend naar een wetgever die toezicht houdt op het CBDC-plan van de regerende partij. Naar verluidt gelooft Hideki Murai, het hoofd van het panel van de regerende Liberale Democratische Partij over digitale valuta, dat het land tegen het einde van volgend jaar een duidelijk beeld zal krijgen van de digitale yen.

Volgens het rapport is dit de laatste update van de Japanse actie om een CBDC te lanceren om te concurreren met de digitale yuan van China. Daarvoor heeft de Bank of Japan (BoJ) de eerste fase van haar CBDC experiment uitgerold. De tweede fase van het testen gaat komend jaar van start en is bedoeld om vitale functies van de digitale yen in kaart te brengen. Deze omvatten onder meer het bepalen welke entiteiten zullen optreden als tussenpersoon tussen BoJ en depositohouders.

Hoewel deze plannen al aan de gang zijn, zal de BoJ niet onmiddellijk een beslissing nemen over het al dan niet uitvaardigen van een CBDC. Het verstrekken van meer details over de CBDC kan echter leiden tot een debat over de gevolgen van de uitgifte van een digitale yen voor financiële instellingen. Volgens Murai zou een dergelijk geschil het argument van BoJ kunnen testen dat een CBDC zich niet zal bemoeien met particuliere bedrijven.

Veel om over na te denken

In de publicatie onthulde Murai dat de Japanse financiële ruimte al opmerkelijke veranderingen ondergaat, aangezien neo-bankoperators een overvloed aan online afwikkelingsmethoden aanbieden. Daarmee zijn ze de concurrentie aangegaan met commerciële banken. Daartoe moet BoJ rekening houden met de retailers bij het ontwerpen van haar CBDC. Dit komt omdat een CBDC die commerciële banken tot belangrijke tussenpersonen maakt, de neo-banken zou verslaan.

Murai merkte verder op dat de uitgifte van een CBDC een enorme impact zou hebben op financiële instellingen en het Japanse afwikkelingssysteem. Volgens hem heeft een digitale yen het potentieel om de veranderingen die plaatsvinden in de financiële sector van Japan te hervormen.

Murai stapte buiten de Japanse financiële sector en zei dat de digitale yen compatibel moet zijn met CBDC’s uit andere ontwikkelde landen. Deze functie zou het een voorsprong geven op de digitale yuan van China. Volgens Murai zou het frequente gebruik van de digitale yuan het mogelijk tot een primair middel van afwikkeling kunnen maken. Dit zou op zijn beurt de relatie tussen de yuan en de yen beïnvloeden, omdat de yen zijn status als veilige havenvaluta zou verliezen.

The post Hideki Murai zegt dat Japan eind 2022 een levendig beeld zal hebben van zijn CBDC appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*