Crypto-Prijzen.nl

Het mainnet van Solana komt weer online na een downtime van bijna 20 uur

Het mainnet van Solana komt weer online na een downtime van bijna 20 uur

Solana, een cryptoproject dat de krantenkoppen haalt na de geweldige prestaties van zijn native token, is weer online gekomen nadat zijn mainnet het grootste deel van gisteren een downtime had opgelopen. De ontwikkelaars van het project onthulden dit nieuws eerder vandaag en merkten op dat terwijl blockchain-validators terugkwamen, online ingenieurs onvermoeibaar werkten om de service te herstellen. Het netwerk was bijna 20 uur offline.

Naar verluidt hebben de ontwikkelaars het netwerk kort na 05.30 uur UTC weer tot leven gebracht nadat ze een patch hadden gemaakt die over een netwerk van validators werd gehouden. Het algemene sentiment in de Solana gemeenschap op Discord was dat van opluchting nadat de ontwikkelaars hadden aangekondigd dat ze waren doorgebroken. Volgens een tweet van de Solana Foundation draaide de service echter niet op volle capaciteit na de reparatie.

Wat is er gebeurd?

Volgens de Solana Foundation ondervond het Solana mainnet een enorme toename van de transactiebelasting, met een piek van 400.000 transacties per seconde. Als gevolg hiervan overstroomden de transacties de transactieverwerkingswachtrij. Door een gebrek aan prioritering van netwerkkritieke berichten, begon het netwerk te forken.

De forking resulteerde in overmatig geheugengebruik, waardoor verschillende nodes offline gingen. Terwijl technici probeerden de zaak onmiddellijk op te lossen, waren ze niet succesvol, wat resulteerde in een langdurige storing.

Nadat ze het nieuws hadden ontvangen dat het netwerk weer online was, leek de Solana gemeenschap opgewekt en hielp Solana (SOL/USD) om een deel van haar verliezen te herstellen. De munt zakte naar $ 143,55 (£ 103,90) na opening van de dag op $ 169,77 (£ 122,85). Op het moment van schrijven verandert de munt van eigenaar op $ 159,83, maar is de afgelopen 24 uur nog steeds 5,13% gedaald.

Dit nieuws komt nadat SOL het middelpunt in de crypto-ruimte werd na het maken van enorme stijgingen gedurende een korte periode. De munt steeg naar een nieuwe all-time high (ATH) op $ 214,96 (£ 155,59) voordat een algemene bearish trend de markt overnam, waardoor deze sterk daalde. Hoewel de huidige prijs van de munt een daling van 25,49% vertegenwoordigt ten opzichte van de ATH, is het vermeldenswaard dat deze nog steeds een winst van meer dan 300% in de afgelopen 30 dagen aangeeft.

The post Het mainnet van Solana komt weer online na een downtime van bijna 20 uur appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*