Crypto-Prijzen.nl

Het is onwaarschijnlijk dat Rusland crypto verbiedt

Het is onwaarschijnlijk dat Rusland crypto verbiedt

Vladimir Poetin, de president van Rusland, heeft crypto enthousiastelingen in het land een sprankje hoop gegeven nadat de centrale bank een verbod op cryptocurrencies en mijnbouw had voorgesteld. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat Poetin een virtuele ontmoeting had met leden van de Russische regering, en zei dat hij zou willen beginnen met het aanpakken van crypto regulering, die momenteel in de schijnwerpers staat.

Tijdens de vergadering zei Poetin:

Natuurlijk hebben we hier ook bepaalde concurrentievoordelen, vooral in de zogenaamde mijnbouw. Ik bedoel het overschot aan elektriciteit en het goed opgeleide personeel dat in het land beschikbaar is.

Naar verluidt ontdekten analisten dat de prijs van elektriciteit in Rusland in het voorjaar van 2021 $ 0,06 per kilowattuur (kWh) bedroeg voor huishoudelijk gebruik en tot $ 0,08 voor bedrijven. Ter vergelijking: een kWh elektriciteit in Frankrijk kost $ 0,20 voor huishoudens en $ 0,14 voor bedrijven.

Tijdens de bijeenkomst vroeg Poetin ook aan de centrale bank van het land om in de toekomst een ontmoeting met de regering te hebben om te gaan zitten en een consensus te bereiken over het gebruik van crypto.

Het voorstel van de Bank of Russia om crypto te verbieden stuit op een probleem

Dit nieuws komt nadat de Bank of Russia een rapport heeft gepubliceerd, waarin wordt gesuggereerd dat het land een regelrecht verbod op binnenlandse cryptohandel en mijnbouw invoert. In het rapport merkte de centrale bank op dat de risico’s van crypto groter zijn voor opkomende markten zoals Rusland.

De Bank van Rusland voegde toe,

De status van de Russische roebel, die geen reservevaluta is, maakt het onmogelijk om in Rusland een zachte benadering te volgen en de groei van risico’s te negeren. Aanvullende maatregelen zijn naar onze mening passend.

Het voorstel van de bank lijkt echter op een dood spoor te zijn beland, aangezien de Russische minister van Financiën Ivan Chebeskov zei dat het verstandiger zou zijn om de ontluikende activaklasse te reguleren in plaats van deze te verbieden. Volgens hem zou het verbieden van crypto ervoor zorgen dat Rusland achterblijft met betrekking tot de wereldwijde acceptatie van technologie. Chebeskov voegde eraan toe dat het van vitaal belang is voor Rusland om dergelijke technologieën de kans te geven zich te ontwikkelen.

Tijdens de bijeenkomst verzekerde Poetin wetgevers dat de centrale bank de regering niet in de weg staat als het gaat om technische vooruitgang. Hij verdedigde verder de Bank of Russia en zei dat ze werkt aan de introductie van de nieuwste technologieën.

Hoewel hij niet instond voor een volledig verbod op cryptohandel en -mijnbouw, was Poetin het ermee eens dat het toenemende gebruik van cryptocurrencies specifieke risico’s met zich meebrengt vanwege hun inherente volatiliteit.

La notizia Het is onwaarschijnlijk dat Rusland crypto verbiedt era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*