Crypto-Prijzen.nl

Het horrorverhaal over Bitcoin die onder de $ 22K zakt

Het horrorverhaal over Bitcoin die onder de $ 22K zakt

Ik ben dol op Bitcoin. Het heeft een positie in mijn portefeuille en ik ben niet van plan mijn Bitcoin op korte termijn te verkopen. Ik kan dan wel eens spelen met de vreemde profielfoto van laserogen op mijn Twitter account. Maar, desalniettemin vind ik het leuk om bear-argumenten te analyseren en sommige hebben wel zeker waarde. Als je een tegenargument over een activa dat je bezit niet kunt weerleggen met een goed beargumenteerd antwoord, is het misschien tijd om je positie opnieuw te evalueren.

Terra-oprichter Do Kwon laat zien hoe je een ruzie niet kunt doorbreken

Bear Case

Ik kwam deze week een interessante bear case over Bitcoin tegen. Rekt Capital (een goed account om te volgen op Twitter als je op zoek bent naar objectieve analyses over magisch internet geld , @rektcapital) heeft een thread gepubliceerd over het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde (200-MA).

Zoals de onderstaande grafiek laat zien, heeft deze 200-MA historisch gezien als stevige steun gefungeerd, maar pas na een gewelddadige, maar korte wick zoals hieronder te zien is.

Hoe gewelddadig zijn deze wicks onder de 200-MA? De onderstaande tabel toont drie van deze gevallen:

Datum Wick onder 200-MA
begin 2015 -14%
eind 2015 -14%
maart 2020 -28%

Hmmm. We kijken dus naar wicks tussen de 14% en 28% onder de 200-MA. Met de 200-MA die momenteel op $ 22.000 zit, is het helaas niet buiten het bereik van de mogelijkheid dat Bitcoin dit punt kan bereiken. Als het hieraan voldoet, zou een neerwaartse wick van -14% $ 19.000 zijn, terwijl een wick van -28% gelijk zou zijn aan $ 15.500. Eng hè?

Mijn gedachten

Ik vind het leuk om wat technische details te gebruiken in combinatie met mijn bredere analyse, maar we moeten hier voorzichtig mee zijn als het gaat om Bitcoin.

Twee van de drie bovenstaande gevallen ontstonden in 2015, toen Bitcoin nog maar een baby was, met een marktkapitalisatie ten zuiden van $ 7 miljard. Ik weet niet zeker of we solide conclusies kunnen trekken uit grafieken die zo ver terug in de tijd zijn, gezien de reis sindsdien. Destijds was het nog een niche-activum dat grotendeels opereerde in de nerdy hoeken van het internet, niet de macro-moloch die momenteel op de balans van Tesla staat en regelmatig de headlines haalt van CNBC en de FT.

Wat betreft het laatste scenario van maart 2020, aarzel ik ook om hier te veel waarde aan te hechten, gezien de zwarte zwaan achtige aard van de paniek te midden van de komst van COVID op het toneel (opmerking voor mezelf: de uitdrukking “zwarte zwaan” wordt veel te veel gebruikt tegenwoordig veel, wat een paradox is, niet?). Ik herinner me dat ik mijn kluisje op het werk leegmaakte met de gedachte dat ik drie weken later naar kantoor zou terugkeren, maar uiteindelijk bracht ik twee jaar door in mijn slaapkamer als een veroordeelde gevangene. Het extrapoleren van de prijsactie van die Armageddon-maand voelt daarom een beetje onecht aan.

Uiteindelijk kwamen we eind 2018 precies op de 200-MA terecht, zonder wick eronder, bij de derde groene cirkel hierboven in de bovenstaande grafiek. Terwijl dit wel zeker de zaak van de 200-MA als steun versterkt, haalt de glans van iedere wick analyse nu we wicks van 0%, 14% en 28% hebben.

De grens van $ 22.000, de huidige 200-MA, is echter zeker een benchmark die ik in de gaten houd, terwijl we ernaar blijven bloeden. Hoewel de wickanalyse hierboven interessant is, en zeker niet zinloos, denk ik dat de $ 22.000 als steun een goede gelegenheid is om enkele kooporders te vervullen.

In werkelijkheid zijn we hier afhankelijk van de bredere macro-omgeving. Natuurlijk is dat altijd het geval, maar het voelt belangrijker nu de angst op een historisch hoogtepunt staat en de markten heen en weer slingeren door de voorlopige geopolitieke situatie, misselijkmakende inflatie en een Federal Reserve die net zo besluiteloos is als ik wanneer ze worden geconfronteerd met een menu van zeven pagina’s in een Mexicaans restaurant (alle gerechten zien er zo goed uit, maar ze lijken allemaal zo op elkaar – het zorgt bij mij voor een vreselijk geval van beslissingsverlamming).

Conclusie

Zeg ik dat de $ 22.000 markering in het spel is met bijna genoeg overtuiging om zelfs maar te overwegen mijn kostbare Bitcoin te verkopen? Nee. Zoals ik al zei, grafieken zijn een mooie aanvulling op de analyse, maar dienen voor mij nooit als de enige input. Ik denk dat dat met name geldt voor een activa-aanbod waarvan de steekproef zo klein is als Bitcoin, en dat de afgelopen jaren zo fundamenteel is veranderd.

Maar het is een scenario dat aantoonbaar zou kunnen gebeuren, vooral in deze vluchtige wereld met egomanische staatshoofden die naar believen andere landen binnenvallen, een Federal Reserve die schijnbaar dagelijks van gedachten verandert, en een hele reeks andere variabelen die niemand ooit zou kunnen voorspellen.

Ik zeg het niet graag, maar er kan hier meer pijn zijn. En een bedankje aan @RektCapital voor de analyse – hij is een van de goeie.

Het bericht Het horrorverhaal over Bitcoin die onder de $ 22K zakt verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*