Crypto-Prijzen.nl

Het Estse ministerie van Financiën is niet van plan crypto’s te verbieden

Het Estse ministerie van Financiën is niet van plan crypto’s te verbieden

Het ministerie van Financiën van Estland is niet van plan om burgers te verbieden HODLing te gebruiken of crypto’s te verhandelen. Het ministerie maakte dit nieuws bekend via een persbericht op 2 januari, waarbij het opmerkte dat het onlangs goedgekeurde ontwerpwetsvoorstel over de wetgeving voor virtuele asset service providers (VASP’s) er alleen op gericht is het risico op financiële misdrijven te minimaliseren. Daartoe zijn de in het concept voorgestelde beleidslijnen alleen gericht op VASP’s, niet op klanten.

Volgens het persbericht bevat de wetgeving geen maatregelen die individuen verbieden cryptocurrencies te bezitten of te verhandelen. Bovendien wees het ministerie van Financiën erop dat de voorgestelde maatregelen op geen enkele manier Estse burgers die crypto hebben omarmd nodig hebben om privésleutels met hun portemonnee te delen.

Het ministerie van Financiën merkte voorts op dat,

De verordening heeft geen invloed op personen die virtuele valuta bezitten via een privéportemonnee die niet door een VASP wordt geleverd. Accounts geopend met Estse VASP’s kunnen echter niet anoniem zijn en Estse VASP’s kunnen geen anonieme accounts of portefeuilles aanbieden.

Volgens het concept zullen VASP’s die cryptotransacties faciliteren een identiteitssysteem voor hun klanten moeten integreren. Het ministerie van Financiën suggereerde ook dat identiteiten koppelbaar moeten zijn aan transacties, net zoals banken een specifieke transactie aan iemand kunnen koppelen.

Als de partij aan de ontvangende kant dergelijke informatie niet kan verwerken, stelt het concept voor dat VASP’s realtime risicoanalyse moeten implementeren. Het ministerie van Financiën voegt hieraan toe dat deze maatregelen parallel lopen aan de maatregelen die het implementeert op transacties die worden gefaciliteerd door banken en betalingsdienstaanbieders.

De bijgewerkte vereisten van de FATF voor VASP’s omarmen

Het Estse ministerie van Financiën voegde eraan toe dat het ontwerp de aanbevelingen van de Financial Action Task Force (FATF) omzet om dienstverleners transacties te laten doen met andere partijen uit rechtsgebieden die soortgelijke vereisten nog niet hebben afgedwongen. Naar verluidt zou het voorgestelde ontwerp de bijgewerkte internationale normen van de FATF over VASP’s integreren.

Volgens het concept zijn VASP licenties alleen beschikbaar voor bedrijven die in Estland actief zijn of bedrijven die met het land zijn geassocieerd. Met dit amendement wordt beoogd de huidige Estse regels te wijzigen, die de wederverkoop van bedrijven die een vergunning hebben verkregen toelaten aan derden die niet verbonden zijn met of niet actief zijn in Estland.

Uitleggend waarom het de bovengenoemde beperking wil invoeren, zei het ministerie van Financiën:

Toezicht houden op dergelijke entiteiten is onhaalbaar en het risico van misbruik vormt een gevaar voor Estse VASP’s die transparant en te goeder trouw opereren.

Het ontwerp stelt ook een kapitaalvereiste voor dat aanzienlijke gevolgen zal hebben voor kleine VASP’s. Volgens de voorgestelde regels moeten VASP’s minimaal 125.000 of 350.000 euro aandelenkapitaal aanhouden, afhankelijk van de diensten die ze aanbieden. Op dit moment is de bodemprijs 12.000 euro. Door de bodemprijs te verhogen, denkt het ministerie het aantal slapende VASP’s te minimaliseren.

The post Het Estse ministerie van Financiën is niet van plan crypto’s te verbieden appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*