Crypto-Prijzen.nl

Het cryptomining verbod van Iran wordt in september opgeheven

Het cryptomining verbod van Iran wordt in september opgeheven

Het Iraanse staatsbedrijf voor elektriciteit heeft zojuist goed nieuws gedeeld voor zijn lokale cryptocurrency miners en heeft aangekondigd dat het mijnverbod in september waarschijnlijk zal worden opgeheven. De Iran Power Generation, Distribution and Transmission Company (Tavanir) verbood eerder dit jaar, in mei, mijnbouw in het hele land. Omdat het land worstelde om elektriciteit te distribueren, moest zo’n enorme consument als de mijnindustrie alle operaties afbreken.

Zelfs de regering van het land gaf de schuld aan de mijnbouw, maar ook aan de ongewoon hete zomer. De grote hoeveelheden elektriciteit die werden uitgegeven om de mijnbouw te huisvesten en de hittegolven draaglijk te maken, resulteerden in stroomuitval in het hele land, waardoor niet alleen huizen, maar ook bedrijven en zelfs openbare diensten werden getroffen.

Gelukkig voorspelt Tavanir dat de situatie langzaam beter zal worden en dat het mijnverbod op 22 september moet worden opgeheven.

Iran is een belangrijke speler in de cryptominingscene

Voor degenen die het misschien niet weten, cryptomining is een enorme stroomverbruiker van elektriciteit, omdat het een grote hoeveelheid computerkracht vereist om gecompliceerde wiskundige vergelijkingen op te lossen. Daarbij verwerken computers transacties en “lossen” blokken op, die, in chronologische volgorde samengevoegd, de blockchain vormen.

De meest populaire crypto voor mijnbouw is natuurlijk Bitcoin (BTC/USD). Bitcoin is echter ook de grootste spender, wat ook de reden is waarom Tesla cryptobetalingen heeft afgebroken, uit protest tegen het feit dat BTC mijnbouw zo milieuonvriendelijk is.

Maar de mijnbouwactiviteiten zijn nog steeds goed voor Iran, aangezien het land honderden miljoenen dollars verdiende met cryptomining. Door het gebruik van cryptocurrencies kon het ook de Amerikaanse sancties van 2018 omzeilen, ingesteld door voormalig president Donald Trump. Volgens statistieken is Iran verantwoordelijk voor ongeveer 4,5% van de wereldwijde cryptomining, en het zou een beetje op de ladder kunnen klimmen nu China hard optreedt tegen zijn eigen mijnbouwgemeenschap.

Het land heeft het potentieel van mijnbouw erkend en in 2019 heeft de Iraanse regering mijnbouwvergunningen opgesteld, waarbij mijnwerkers toestemming krijgen om te mijnen, maar een hogere elektriciteitsbelasting moeten betalen. Bovendien moeten ze hun gedolven munten ook verkopen aan de centrale bank van Iran. Ondertussen heeft het land hard opgetreden tegen alle illegale mijnbouw, zelfs de operaties die worden uitgevoerd door moskeeën, die gratis elektriciteit hebben.

The post Het cryptomining verbod van Iran wordt in september opgeheven appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*