Crypto-Prijzen.nl

Het Amerikaanse ministerie van Justitie lanceert een National Cryptocurrency Enforcement Team

Het Amerikaanse ministerie van Justitie lanceert een National Cryptocurrency Enforcement Team

Bij de toespraak op de Aspen Institute Cyber Summit op 6 oktober kondigde plaatsvervangend procureur-generaal Lisa Monaco aan dat het Amerikaanse ministerie van Justitie het National Cryptocurrency Enforcement Team had gelanceerd.

Het initiatief van de lancering van het team is gericht op het achtervolgen van platforms die het witwassen van geld faciliteren of deelnemen aan illegale activiteiten, waaronder het verbergen van opbrengsten van misdrijven.

Overheid gaat harder optreden tegen criminelen die crypto gebruiken

Een andere functionaris van het kantoor van de procureur-generaal zei ook dat de regering zichzelf erop aandrong een actievere rol te spelen bij het nemen van maatregelen tegen degenen die crypto gebruiken voor het witwassen van geld en andere cybercriminaliteit.

Terwijl ze het werk van haar kantoor citeerde tegen een op darknet gebaseerde BTC mixservice genaamd Helix in augustus, zei Monaco:

“We willen ons vermogen versterken om het financiële ecosysteem te ontmantelen dat deze criminelen in staat stelt te floreren en – eerlijk gezegd – te profiteren van wat ze doen. Dat gaan we doen door gebruik te maken van onze cyberexperts en cyberaanklagers en witwasexperts.”

Focus op cryptobeurzen

Amerikaanse bedrijven zijn ook het doelwit geweest van ransomware aanvallen en het losgeld wordt meestal betaald in digitale valuta, met name Bitcoin (BTC).

Helaas worden de meeste van deze transacties gefaciliteerd door cryptobeurzen

Bij het aanpakken van cryptobeurzen zei Monaco:

“Cryptocurrency beurzen willen de banken van de toekomst zijn. We moeten ervoor zorgen dat mensen vertrouwen kunnen hebben wanneer ze deze systemen gebruiken, en we moeten ervoor zorgen dat we klaar staan om misbruik uit te roeien dat hen in de greep kan krijgen.”

Monaco was een centrale figuur als de Amerikaanse regering bij de recente ransomware aanvallen. Ze maakte deel uit van de taskforce die miljoenen dollars opspoorde en heroverde die in mei door het Colonial Pipeline System aan Russische Darkside hackers waren betaald na de ransomware aanval.

Terwijl de lancering van het handhavingsteam werd aangekondigd, kondigde Monaco ook een burgerlijk cyberfraude initiatief aan om overheidscontracten na te streven die niet voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen of die inbreuken op de beveiliging niet melden.

The post Het Amerikaanse ministerie van Justitie lanceert een National Cryptocurrency Enforcement Team appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*