Crypto-Prijzen.nl

Helium en DISH Network werken samen om 5G netwerkcapaciteit te vergroten

Helium en DISH Network werken samen om 5G netwerkcapaciteit te vergroten

Eerder dit jaar kondigde Helium de lancering aan van zijn 5G netwerk, dat zal dienen als het tweede toonaangevende draadloze netwerk dat draait op de Helium (HNT/USD) blockchain. Om dit netwerk uit te breiden, heeft Helium aangekondigd een samenwerking aan te gaan met DISH.

DISH is een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van telecommunicatie. In de aankondiging stond dat DISH open stond voor innovaties in de blockchain ruimte en innovaties die ook in deze sector aanwezig zijn. De partnerschappen tussen deze twee bedrijven zullen gunstig zijn voor zowel bedrijven als klanten.

Helium werkt samen met DISH

In de blogpost merkte Helium op dat DISH het eerste grote netwerk zou zijn dat zich aansluit bij zijn missie om een 5G netwerk op zijn platform aan te bieden. Het bedrijf verklaarde dat het klanten in staat zou stellen om via deze service hun eigen Helium 5G CBRS gebaseerde hotspots in te zetten.

Helium legde de details uit van hoe deze nieuwe dienst zou werken. Het gaf een voorbeeld van een stad aangedreven door Helium 5G waarbij gebruikers profiteren van de netwerkprikkels en de infrastructuur die dit platform ondersteunt.

“Hoewel het klinkt als een gedurfde visie, ver van wat we weten, is het eigenlijk een realiteit om de hoek dankzij de community en Helium 5G partners zoals DISH, FreedomFi en Gigsky. Binnenkort kun je echt 5G krijgen van je buurman”, luidde de aankondiging.

Helium voegde er ook aan toe dat dit nieuws revolutionair zou zijn op zijn pad naar een 5G netwerk. Het bedrijf merkte verder op dat dit het bedrijf in staat zou stellen om de grenzen te testen van wat kan worden bereikt met Helium 5G.

Helium Network geniet van grote groei

2021 was een druk jaar voor het Helium netwerk. In het afgelopen jaar is het netwerk gegroeid tot meer dan 256.000 individuele nodes wereldwijd, beheerd door ongeveer 93.561 gebruikers.

Eerder dit jaar had de Helium gemeenschap gestemd over deze samenwerking met DISH. De community heeft ook gestemd voor een nieuwe samenwerking met FreedomFi om Helium in staat te stellen compatibiliteit te bereiken met smartphones, tablets en laptops. Het Helium netwerk wordt ook ondersteund door hardwarefabrikanten die zijn begonnen met het maken van hotspots die compatibel zijn met het Helium netwerk. Deze samenwerking zal naar verwachting het bereik van het netwerk vergroten.

The post Helium en DISH Network werken samen om 5G netwerkcapaciteit te vergroten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*