Crypto-Prijzen.nl

Heeft Ethereum echt een ‘grote kans’ om Bitcoin in te halen?

Heeft Ethereum echt een ‘grote kans’ om Bitcoin in te halen?

Op 5 april bereikte Bitcoin (BTC / USD) een recordhoogte van $ 63.052 en is sindsdien met ongeveer 40% gedaald om op maandag onder de $ 38.000 te handelen. Ironisch genoeg is de prijs van Ethereum ETH / USD ook met ongeveer dezelfde 40% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $ 4.128.

Moeten beleggers profiteren van de zwakte en prioriteit geven aan het kopen van Etherehum boven Bitcoin? Analisten van Goldman Sachs denken van wel. In een uitgelekte onderzoeksnota, zeiden de analisten dat Ethereum een “grote kans” heeft dat het Bitcoin zal inhalen als de dominante cryptomunt.

Het onderzoeksbureau van Wall Street stelt dat Ethereum de “Amazon van informatie” is, aangezien het zijn potentiële gebruik in het universum van Decentralized Finance (DeFi) toejuicht.

Laten we eens kijken of de controversiële oproep van Goldman Sachs enige verdienste heeft.

De use-case van Ethereum

DeFi is onlangs enorm populair geworden, en dit is een technologie die gebruikmaakt van cryptocurrency-technologie met de bedoeling traditionele financiële diensten opnieuw te creëren. Leningen kunnen bijvoorbeeld zo worden ontworpen dat ze niet langer een centrale autoriteit nodig hebben (zoals een traditionele bank) en in plaats daarvan kunnen vertrouwen op een op blockchain gebaseerd protocol. Gezien het feit dat een groot deel van deze oplossingen op de Ethereum-blockchain draait, heeft ETH het hele jaar door een enorme toename van het gebruik gezien.

Een van de belangrijkste technologische ontwikkelingen en trends die deze technologie hebben gebruikt, zijn Non-Fungible Tokens (NFT’s) die worden uitgegeven op de blockchain van Ethereum met de bedoeling om kunst, muziek en andere verzamelobjecten te digitaliseren.

Vervolgens moet u rekening houden met de nieuwe, langverwachte upgrade naar Ethereum, die eind 2020 begon en is ontworpen om Ethereum te helpen opschalen en om de dure transactiekosten te verminderen die momenteel een bottleneck blijken te zijn voor het gebruik ervan.

Aan de andere kant van het spectrum heb je Bitcoin, wat in wezen een waardetoken is zonder een duidelijke roadmap. Natuurlijk ontvangt het hier en daar een update en heeft het veel forks die proberen het te verbeteren. Maar uiteindelijk komt Bitcoin niet overeen met het innovatietempo van Ethereum.

Dat gezegd hebbende, is een ander punt voor Ethereum te wijten aan het feit dat het in plaats van alleen maar een ander waardetoken te zijn, alle use-cases voedt die bovenop de ETH blockchain zijn gebouwd. Dit omvat DeFi, NFT’s en gedecentraliseerde applicaties.

Moet u BTC kopen?

Bitcoin is gestaag in waarde gedaald en veel industriereuzen maken zich zorgen over de impact op het milieu en over de trage verwerkingstijden van transacties. Omdat het standaard de eerste cryptocurrency is die de aandacht trekt, wordt het gekroond tot de koning van het crypto universum.

Dit alleen al was misschien reden genoeg om in het verleden Bitcoin te kopen, het is niet genoeg reden om nu BTC te kopen. Gezien het feit dat het momenteel handelt in de buurt van $ 38.000 na onlangs te hebben geflirt met de $ 30.000, is het geen goed moment om erin te investeren.

Maar aangezien investeerders gretig waren om Bitcoin op de $ 30.000 te halen, zou dit niveau weer kunnen gelden als weerstandsniveau. Als u het bij $ 30.000 kunt pakken, kan het waardevol blijken te zijn als de zaken weer op het goede spoor komen, maar zonder een duidelijke routekaart voor de evolutie ervan, is dit op zijn best speculatie.

Als zodanig zou een strakke stop-loss van ongeveer $ 28.000 moeten worden ingesteld om verliezen vroegtijdig te verminderen.

Moet u ETH kopen?

Ethereum daarentegen staat op $ 2.406, wat ver verwijderd is van het hoogste punt ooit en er moet van worden geprofiteerd. Gezien de volatiliteit op de korte termijn op de cryptomarkt, zou u vandaag misschien de helft van het bedrag aan ETH moeten kopen en de andere helft als het daalt tot $ 2.000.

Met zijn verschillende technische verbeteringen en voortdurende upgrades, zal het zijn waarde op een gegeven moment zeker verhogen, en gezien het feit dat het vóór de crash $ 4.128 bedroeg, zou het heel goed weer in die richting kunnen gaan, vooral met de constante stijging van DeFi.

De toekomst van DeFi

Ethereum lijkt de goede kant op te gaan, en door zijn steeds evoluerende blockchain, als het erin slaagt beter te schalen en zijn proof-of-work (PoW) consensusalgoritme door elkaar haalt tot een meer milieuvriendelijke optie.

We kunnen zien dat ETH opnieuw in waarde stijgt en mogelijk op een dag Bitcoin als leider omver werpt. Zal dit in de nabije toekomst gebeuren? Het is twijfelachtig, maar de mogelijkheid bestaat nu steeds meer ontwikkelaars ervan profiteren en meer real-world instellingen ETH als een vorm van betaling toestaan.

Kort gezegd, de analisten van Goldman Sachs zijn zeker ergens mee bezig, maar aangezien we slechts toegang hebben tot kleine delen van het rapport via gelekte documenten, weten we niet welke tijdlijn Goldman Sachs aan zijn oproep toewijst.

The post Heeft Ethereum echt een ‘grote kans’ om Bitcoin in te halen? appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*