Crypto-Prijzen.nl

Hashstack Finance lanceert leningen met onderpand via Open Protocol

Hashstack Finance lanceert leningen met onderpand via Open Protocol

Gedecentraliseerde financiën zijn ge-explodeerd in 2020 (“DeFi Summer”), toen talloze platforms ontstonden in de hoop het gecentraliseerde kader te verstoren dat het lenen, uitlenen en alles daartussenin gedurende het grootste deel van de moderne financiële geschiedenis heeft beheerst.

Nadat de aanvankelijke hype was afgezwakt, is de vooruitgang doorgegaan, hoewel deze zeker is vertraagd sinds die “halcyon” dagen. Een probleem dat moeilijk op te lossen is gebleken, is dat van overcollaterised borrowing. Vanwege de volatiele aard van cryptocurrency, moeten leningen normaal gesproken worden overgecollateraliseerd – meestal tegen 150% – om de geldschieter te beschermen in het geval van grote marktdalingen. Het is duidelijk dat dit de efficiëntie van het kapitaal aantast, waarbij de lener meer opoffert dan de waarde van de lening.

Het vooruitzicht om crypto te gebruiken als onderpand voor je lening is erg aantrekkelijk, maar de noodzaak om te veel crypto vast te leggen om dit te doen is een probleem geworden.

Hashstack Finance probeert via zijn Open Protocol dit probleem op te lossen.

Open Protocol 

Vanmiddag heeft Hashstack Finance officieel de lancering aangekondigd van het openbare testnet voor Open Protocol, dat non-custodial, under-collaterised leningen zal aanbieden. De toegestane verhouding tussen onderpand en lening is 1:3, wat een enorme verbetering betekent ten opzichte van de standaard 1,5:1-regeling voor DeFi. Het grootste deel van de lening moet op het platform worden gebruikt, waarbij handelaren tot 70% van het onderpandbedrag kunnen opnemen om elders te handelen.

Met $ 1000 aan onderpand kan een handelaar bijvoorbeeld $ 3000 lenen via het protocol. Van dit geleende bedrag kun je 70% van het onderpandbedrag opnemen, wat in dit geval $ 700 zou zijn. Dus $ 2300 moet op het platform worden verhandeld en tot $ 700 kan worden opgenomen en elders worden gebruikt.

“Ons openbare testnet heeft direct na livegang meer dan 5 miljoen dollar aan totale waarde vergrendeld (TVL) aangetrokken. De openbare testnet-release markeert een belangrijke prestatie in de roadmap van Hashstack, aangezien we ons voorbereiden op de lancering van het Open Protocol-mainnent later in het tweede kwartaal van 2022”

Ons openbare testnet heeft direct na het live gaan meer dan $ 5 miljoen in total value locked (TVL) aangetrokken. De openbare testnet-release markeert een belangrijke prestatie in de roadmap van Hashstack, aangezien we ons voorbereiden op de lancering van het Open Protocol-mainnent later in het tweede kwartaal van 2022

Hashstack Finance-oprichter Vinay Kumar

Gebruik van kapitaal

Hashstack is ook geïntegreerd met andere platforms om de gebruiksmogelijkheden van de leningen binnen het Open Protocol te verbeteren. Een voorbeeld van deze integratie is Pancake Swap, waarmee handelaren in-app swaps kunnen uitvoeren. Het team werkt ook aan de integratie van verschillende dApps in het protocol, met plannen om een Ethereum-verbeteringsvoorstel (EIP 9000) in te dienen om de ontwikkeling van smart contracts te ondersteunen.

Maar alleen al het feit dat beleggers niet langer hoeven te voldoen aan de zware vereisten voor een onderpand van 150%, is waarschijnlijk een enorme zegen. Een van DeFi’s hoofddoelen was altijd om efficiëntie van kapitaal te zijn; nu 3:1 mogelijk is, helpt het Open Protocol om die belofte waar te maken.

Het bericht Hashstack Finance lanceert leningen met onderpand via Open Protocol verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*