Crypto-Prijzen.nl

Handel met voorkennis gebeurt bij Coinbase

Handel met voorkennis gebeurt bij Coinbase

Ik weet dat Halloween nog zes maanden van ons verwijderd is, maar ik besloot om me voor een dag als Sherlock Holmes te verkleden. Nou ja, in ieder geval een nogal moderne draai aan Sherlock.

Het begon met dit bericht van Coinbase, dat, laten we zeggen, nogal bijzonder was. Er is aangekondigd dat er een aantal crypto munten worden toegevoegd aan Coinbase.

“Meteen beginnend en als onderdeel van een poging om de transparantie te vergroten door zoveel mogelijk informatiesymmetrie te bieden, zal Coinbase deze blogpost gebruiken als een pilot om activa te communiceren die worden overwogen voor vermelding in het tweede kwartaal van 2022 (1 april 2022 tot 30 juni, 2022)”.

Coinbase-aankondiging, 11 april

Toen begon het gerucht op internet – Twitter, Reddit (waar anders?) – dat er duistere zaken gaande waren met betrekking tot handel met voorkennis. Samenzweringstheorieën in crypto zijn natuurlijk niets nieuws, dus op dit moment was ik niet zo enthousiast. Dat zou snel veranderen.

De tokens

Op dit moment wordt de lijst gevuld door 45 Ethereu tokens en 5 Solana tokens. Laten we een willekeurig voorbeeld op de lijst bekijken en de bijbehorende marktkapitalisaties.

  • Apricot Finance (Solana) – $ 1,8 miljoen
  • Geïndexeerde financiën (Ethereum) – $ 0,9 miljoen
  • RAC (Ethereum) – $ 2,0 miljoen
  • Big Data Protocol (Ethereum) – $ 1,4 miljoen

Ik zou de rest kunnen doornemen, maar ik denk dat je mijn punt begrijpt. Dit zijn niet bepaald populaire crypto’s die worden vermeld, en hun marktkapitalisaties zijn bijna onbestaand. Veel hebben niet eens volledige gegevens op CoinMarketCap staan. Ik weet niet zeker wat voor soort taal ik in deze artikelen mag gebruiken, maar ik geloof dat er een woord van vier letters is dat begint met S en eindigt op T dat wordt gebruikt om deze – s**tcoins te beschrijven.

Waarom vermeldt Coinbase deze crypto munten? Ik heb absoluut geen idee. Ze waren van oudsher de meest premium beurs met het kleinste aantal munten. Dat is nu duidelijk veranderd. Als ze naar hun aandelenkoers kijken, op een historisch dieptepunt van $ 148 na het behalen van $ 430 op hun IPO-dag, denk ik dat ze iets moeten doen.

Ouch, grafiek via CNBC

Handel met voorkennis

Dit is waar het plot interessanter wordt. Je zou verwachten dat bij een aankondiging van een munt die in overweging wordt genomen voor de felbegeerde Coinbase-lijst, dat de prijsactie hierbij door het dak zou gaan.

Ik speelde detective en het duurde niet lang voordat ik dit Ethereum-adres vond, met ongeveer $ 380.000 in de vorm van deze willekeurige munten (waarvan ik geen enkele ken). Zoals de onderstaande schermafbeelding van Etherscan laat zien, zijn het de tokens: Kormatika, RAC, Indexed, DappRadar en DFX Token. Wanneer zijn ze gekocht? De dag voor de Coinbase-post. Hmmm.

Ik bleef doorzoeken, waarbij elke munt overeenkwam met de onderstaande 7-daagse grafiek, met een laag volume, een hele lading niets en toen, BOOM – een verticale sprong op 11 april toen Coinbase aankondigde dat ze de crypto munten overwogen. Het onderstaande voorbeeld is dat van RAC (vraag me niet wat het is, ik heb letterlijk geen idee). En ja, ik gebruik CoinGecko omdat de munt zo obscuur is, dat de marktkapitalisatie niet eens in kaart is gebracht op CoinMarketCap.

Dus, alle zes munten in deze wallet lijken op deze prijsactie. Ik heb de bereeningen gemaakt en onderstaande tabel samengesteld die laat zien hoe de munten in de markt hebben bewogen:

Dit is eenvoudigweg het bewijs van handel met voorkennis. Er is letterlijk geen mogelijkheid dat dit toeval kan zijn. Om Kevin Bacon te citeren uit A Few Good Men (wat een film!): “Dit zijn de feiten van de zaak, en ze zijn onbetwist”.

Voorkennis

Dit is niet de eerste keer dat we dit zien. In februari was er een nog grotere zaak, toen een nieuwe portemonnee werd gemaakt die zeven (!) cijfers in een vooraankondiging van een paar nieuw genoteerde munten pompte.

Crypto-persoonlijkheid Cobie, echte naam Jordan Fish, tweette ook het adres van de wallet. De kat is uit de zak en aangezien het geen op zichzelf staand geval of teken is, valt niet te ontkennen dat dit handel met voorkennis is.

Hey @SEC, ben je wakker?

Het bericht Handel met voorkennis gebeurt bij Coinbase verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*