Crypto-Prijzen.nl

Grayscale werkt samen met CoinDesk aan een DeFi fonds en index

Grayscale werkt samen met CoinDesk aan een DeFi fonds en index

De grootste digitale vermogensbeheerder, Grayscale Investments, heeft zijn intrede gedaan in de gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi). Grayscale onthulde dit nieuws eerder vandaag via een persbericht en merkte op dat het de handen ineen had geslagen met CoinDesk Indexes, een dochteronderneming van crypto-mediaplatform CoinDesk, om een nieuw DeFi fonds en index te lanceren. Naar verluidt worden de nieuwe producten Grayscale DeFi Fund en CoinDesk DeFi Index genoemd.

Volgens het persbericht besloot Grayscale om zich in DeFi te verdiepen om investeerders de mogelijkheid te bieden toegang te krijgen tot nieuwe, opwindende facetten van het digitale valuta-ecosysteem. Volgens de CEO van het bedrijf, Michael Sonnenshein, biedt de DeFi sector technologieën die de toekomst van de financiële dienstverlening kunnen hervormen.

Het Grayscale DeFi Fund biedt beleggers toegang tot een selectie van toonaangevende DeFi-protocollen. Naar verluidt zal het een naar marktkapitalisatie gewogen portefeuille bieden die de CoinDesk DeFi Index volgt. Volgens Grayscale, is dit haar 15e beleggingsproduct, en zijn tweede gediversifieerd fonds aanbod. Het fonds staat momenteel open voor zowel in aanmerking komende individuen als institutionele geaccrediteerde beleggers om dagelijkse inschrijvingen te doen.

Grayscale maakte verder bekend dat het van plan is om aandelen van dit fonds op een secundaire markt te noteren, net als zijn andere producten. Desalniettemin waarschuwde het bedrijf dat toezichthouders, zoals de SEC en FINRA, zich zorgen zouden kunnen maken over het fonds. Daarom garandeert Grayscale niet dat het product de secundaire markten zal bereiken. Daarom moeten aandeelhouders bereid zijn het risico van investeringen voor onbepaalde tijd te dragen.

Institutionele beleggers brede toegang bieden tot DeFi

De CoinDesk DeFi Index probeert daarentegen een brede weergave van DeFi protocollen te bieden. Naar verluidt omvat dit liquide DeFi activa die zijn geselecteerd op basis van marktkapitalisatie. Op het moment van schrijven omvat de Index UniSwap (46,44%), Aave (11,63%), Compound (10,81%), Maker (6,87%), Curve (6,34%), Synthetix (5,92%) SushiSwap (4,80%), Yearn (2,90%), UMA (2,44%), en Bancor (1,85%).

In een daaropvolgend interview prees Sonnenshein deze index aan en zei dat het een digitaal investeringsvehikel van institutionele kwaliteit is waarmee beleggers hun geld in een breed scala van DeFi protocollen kunnen pompen.

In een reactie op deze samenwerking zei CoinDesk’s Managing Director, Jodie Gunzberg:

Deze samenwerking onderstreept ons leiderschap in het creëren van digitale valuta indexen van institutionele kwaliteit.

Hij voegde eraan toe dat de DeFi ruimte de afgelopen maanden veel aandacht heeft gekregen. In dat geval was het van cruciaal belang om de investeringsgemeenschap de nodige tools te bieden die een berekende blootstelling aan de snelgroeiende industrie bieden.

The post Grayscale werkt samen met CoinDesk aan een DeFi fonds en index appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*