Crypto-Prijzen.nl

Grayscale rolt een ETF uit die aandelen volgt van BTC bedrijven

Grayscale rolt een ETF uit die aandelen volgt van BTC bedrijven

Toonaangevend crypto activabeheerbedrijf Grayscale Investments heeft een exchange-traded fund (ETF) uitgerold dat bestaat uit aandelen van 22 openbare bedrijven die diep geworteld zijn in de crypto ruimte.

Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat het product Future Finance ETF wordt genoemd en aandelen omvat van onder meer PayPal, Block, Coinbase en Silvergate Capital.

Volgens het rapport bevat de Future Finance ETF geen aandelen van bedrijven zoals Tesla, de fabrikant van elektrische voertuigen, ondanks het feit dat het bedrijf het afgelopen jaar $ 1,50 miljard in Bitcoin (BTC/USD) heeft geïnvesteerd. MicroStrategy, dat meer dan 120.000 BTC heeft verzameld, slaagde er ook niet in om de verzameling te doorstaan.

Een woordvoerder van Grayscale wees erop dat het bedrijf geen bedrijven omvat die de vlaggenschip cryptocurrency op hun saldo hebben of deze als betaalmiddel accepteren.

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, legde uit waarom het bedrijf besloot om zich te vertakken en een ETF te lanceren die de traditionele aandelenmarkt volgt in plaats van de focus op crypto te behouden.

Hoewel Grayscale zich heeft gevestigd als een wereldleider op het gebied van beleggen in digitale valuta, vereist de toekomst van financiën een veel breder mandaat.

Naar verluidt zal de Future Finance ETF worden verhandeld op de New York Stock Exchange onder het tickersymbool GFOF. Het is echter vermeldenswaard dat Grayscale Investments niet het eerste bedrijf is dat een dergelijke ETF uitrolt. In oktober 2021 lanceerde een bedrijf genaamd Volt een soortgelijk product genaamd Volt Bitcoin Revolution ETF.

SEC blijft ETF’s afwijzen op basis van BTC’s spotmarkt

Grayscale’s beslissing om zich in de traditionele NFT te wagen, komt op het moment dat het bedrijf verwikkeld is in een strijd met de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) nadat het bureau zijn aanvraag voor een spotmarkt BTC ETF had afgewezen.

Het bedrijf heeft gesuggereerd dat het het bureau zou kunnen aanklagen voor het verwerpen van zijn voorstel, met het argument dat de SEC een meer gecompliceerde versie van een BTC ETF heeft goedgekeurd die is gekoppeld aan zijn derivatenmarkt.

Deze gebeurtenissen hebben een negatieve invloed gehad op de prijs van het GBTC fonds van Grayscale, dat miljarden dollars aan BTC bezit. Hoewel de aandelen van de trusts in theorie de prijs van BTC zouden moeten volgen, presteerden ze de afgelopen weken slechter dan de cryptocurrency, waarbij het aandeel met 25% kelderde.

Op het moment van schrijven wordt GBTC verhandeld tegen $ 25,58 na het wisselen van eigenaar voor $ 25,48 na een verlies van 3,01% in de loop van de dag. Hoewel experts denken dat de prijs kan terugveren nadat de SEC van koers is veranderd, is het onwaarschijnlijk dat het bureau dit zal doen, aangezien het het belang van consumentenbescherming blijft benadrukken.

La notizia Grayscale rolt een ETF uit die aandelen volgt van BTC bedrijven era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*