Crypto-Prijzen.nl

Grayscale: Metaverse is een jaarlijkse omzetmarkt van $1 biljoen

Grayscale: Metaverse is een jaarlijkse omzetmarkt van $1 biljoen

De metaverse kan meer dan $ 1 biljoen aan jaarlijkse inkomsten opleveren, verklaarde crypto investeringsgigant Grayscale in een rapport dat donderdag werd gepubliceerd. Het rapport, getiteld “The Metaverse, Web 3.0 Virtual Cloud Economies”, onderzoekt de kansen die worden gecreëerd door de kruising van trends in levensstijl en gaming met het potentieel van blockchain om digitale werelden te voorzien van infrastructuur.

Mensen besteden meer tijd en geld online

Projecten zoals Decentraland (MANA/USD) stellen mensen in staat om te regeren, interactie te hebben, tokens te verdienen en zelfs echte voordelen te verkrijgen voor de tijd die online wordt doorgebracht, volgens Grayscale. Tijd is niet het enige waar mensen meer van online besteden. Ze geven steeds meer geld uit om sociale status te creëren binnen virtuele werelden.

Gaming inkomsten bereiken $400 miljard in 2025

De inkomsten uit virtueel gamen kunnen over vier jaar oplopen tot $ 400 miljard, tegen $ 180 miljard vorig jaar, zei Grayscale. Het grootste deel van de inkomsten zal worden gegenereerd door in-game uitgaven. In het derde kwartaal van dit jaar ging $ 1,8 miljard van de totale cryptogeldinzameling van $ 8,2 miljard naar NFT’s en Web 3, aldus het rapport.

De fondsenwerving voor gaming-apps overtrof alle andere NFT branches

De fondsenwerving voor gaming-apps overtrof alle andere NFT verticalen in het derde kwartaal en bereikte maar liefst $ 1 miljard. The Sandbox sloot bijvoorbeeld een Series B financieringsronde van $ 93 miljoen af onder leiding van SoftBank. Het Sandbox token (SAND/USD) had op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van $ 6,7 miljard volgens gegevens van CoinMarketCap. Grayscale voegt toe:

Vergeleken met de $ 10 miljard die bedrijven zoals Facebook van plan zijn te investeren, en de bedragen die zouden kunnen volgen van andere bedrijven en durfkapitalisten, staat de Metaverse nog in de kinderschoenen.

Soorten Metaverse

Twee hoofdvisies voor de metaverse strijden nu: privé versus openbaar. Het eerste betreft een gecentraliseerde toekomst waarin grote bedrijven zoals Meta bepalen hoe mensen leren, communiceren, samenwerken en spelen. Dit wordt bereikt door middel van VR en AR.

De laatste visie van de metaverse omvat een groot aantal gedecentraliseerde digitale werelden die gecreëerd zijn door en eigendom zijn van deelnemers, waartussen mensen kunnen bewegen. Deze metaverse draait op gedecentraliseerde technologische architectuur en integreert DeFi en NFT innovaties die echte waarde hebben.

DAO’s regeren en bezitten de publieke metaverse. Gedistribueerde gemeenschappen hebben collectief eigendom en bestuur.

The post Grayscale: Metaverse is een jaarlijkse omzetmarkt van $1 biljoen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*