Crypto-Prijzen.nl

Grayscale krijgt geen goedkeuring voor zijn Bitcoin ETF

Grayscale krijgt geen goedkeuring voor zijn Bitcoin ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) opnieuw uitgesteld. De regelgevende instantie heeft haar beslissing over de Grayscale Bitcoin ETF uitgesteld, omdat deze producten onderhevig zijn aan manipulatie.

Grayscale is het grootste bedrijf voor digitaal vermogensbeheer ter wereld. Het bedrijf heeft ongeveer $ 35,5 miljard aan activa onder beheer.

SEC maakt zich zorgen over Grayscale’s Bitcoin ETF

De SEC heeft vrijdag een bericht uitgebracht waarin haar bezorgdheid wordt geuit over de Grayscale Bitcoin ETF. In de aanvraag die Grayscale in oktober indiende, werd opgemerkt dat de vermogensbeheerder zijn Bitcoin Trust wilde omzetten in een spot ETF.

De SEC merkte echter op dat Grayscale de regelgevende instantie er niet van kon overtuigen dat het hebben van een Bitcoin ETF beleggers zou beschermen tegen fraude en manipulatie op de cryptomarkt. De SEC heeft het publiek ook uitgenodigd om commentaar te geven op hoe spot Bitcoin ETF’s risico’s kunnen opleveren voor beleggers. Geïnteresseerden die feedback willen geven, hebben 21 dagen de tijd om schriftelijk te reageren.

Dit is de tweede keer dat de SEC zijn beslissing over een Grayscale Bitcoin ETF uitstelt. een soortgelijk voorstel is ook ingediend door Bitwise. Tot nu toe heeft de SEC geen enkele spot Bitcoin ETF goedgekeurd. In oktober keurde de regelgevende instantie een Bitcoin futures ETF goed, waarin stond dat dit product een betere beleggersbescherming bood.

Grayscale en Bloomberg lanceren een ETF

Deze week noteerde Grayscale zijn eerste aandelen ETF samen met Bloomberg. De ETF volgt de prijs van de Bloomberg Future of Finance index. De ETF volgt enkele van de grootste spelers in de digitale economie, waaronder PayPal, Coinbase. Bloomberg lanceerde deze index in januari.

Het fonds begon woensdag te handelen onder de ticker GFOF. Het zal worden beheerd door de US Bank en gedistribueerd door Foreside Fund Services. Door deze aandelen ETF te lanceren, diversifieert Grayscale van de cryptocurrency ruimte naar de reguliere financiële markt. Beleggers in deze ETF zullen worden blootgesteld aan crypto en traditionele financiële aanbiedingen.

In de aankondiging merkte Grayscale op dat deze ETF beleggers in staat zal stellen toegang te krijgen tot een nieuwe pool van kapitaal terwijl de hoge kosten van financiële tussenpersonen worden verlaagd.

La notizia Grayscale krijgt geen goedkeuring voor zijn Bitcoin ETF era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*