Crypto-Prijzen.nl

Grayscale CEO over Bitcoin ETF: dit is een belangrijke week voor digitale activa

Grayscale CEO over Bitcoin ETF: dit is een belangrijke week voor digitale activa

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, sluit zich aan bij de ‘Squawk Box’ van CNBC om de eerste Bitcoin (BTC/USD) ETF te bespreken die op Amerikaanse markten wordt verhandeld en wat dat betekent voor andere digitale activa. Hij is van mening dat dit een belangrijke week is voor digitale activa, omdat beleggers al een tijdje wachten op de eerste Bitcoin ETF.

Een riskante gok op toekomstige prijzen?

De gastheer wees erop dat ontwikkeling een gok was op de toekomstige prijs en vroeg Sonnenshein hoe dit de mogelijkheid zou kunnen beïnvloeden dat de overheid de onderliggende grondstof of valuta zal reguleren. Sonnenshein reageerde:

Als de SEC de weg heeft vrijgemaakt voor een Bitcoin futures ETF… zijn we zeker van mening dat de toekomst en de spotprijzen met elkaar verband houden… het maakt de weg vrij voor de SEC om een door Bitcoin gesteunde ETF goed te keuren en verdere validatie aan de industrie te geven.

Te laat om te stoppen

Is er een kans dat de SEC het fonds stopt? ProShares Bitcoin Strategy ETF heeft precies 75 dagen geleden een aanvraag ingediend. Tenzij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) expliciet bezwaar maakt, zou de handel in ProShares op dinsdag kunnen beginnen, omdat de beoordelingsperiode van 75 dagen vandaag afloopt. Sonnenschein zegt dat er van alles kan gebeuren en ze letten op dat signaal, maar het is niet waarschijnlijk.

De gastheer vestigde nogmaals de aandacht op het verschil tussen een product dat in futures handelt in tegenstelling tot de onderliggende waarde en de regelgeving. Sonnenshein wees erop dat er grote opwinding was over Bitcoin ‘alles’ en dat het belangrijk was voor beleggers om toegang te krijgen als futures en op basis van spotprijzen.

Zal Grayscale geraakt worden door de concurrentie?

Zal Grayscale worden beïnvloed door de Bitcoin futures ETF als concurrentie? Sonnenshein zegt dat GBTC producten (Grayscale Bitcoin Trust) iets zijn waar beleggers doorgaans in geïnteresseerd zijn. Hij wees erop dat dit het grootste BTC fonds was met 3,5% van het totale aanbod, en voegde eraan toe:

Het succes van dit product bewijst dat een fysiek ondersteund product de manier is waarop beleggers hier toegang toe willen hebben. Uiteindelijk is het een goede zaak om beide opties op de markt te hebben.

Zet dit de tarieven voor Grayscale onder druk? Sonnenshein zegt:

We staan klaar om onze kosten te verlagen wanneer we op de markt komen met een Bitcoin ETF. Er zal zeker concurrentiedruk zijn naarmate er meer producten komen… maar het is te vroeg om te zeggen hoe dit landschap eruit zal zien.

The post Grayscale CEO over Bitcoin ETF: dit is een belangrijke week voor digitale activa appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*