Crypto-Prijzen.nl

Grayscale bedreigt SEC met juridische stappen

Grayscale bedreigt SEC met juridische stappen

Grayscale Investments, ’s werelds grootste fondsbeheerder voor digitale activa, dreigt met juridische stappen tegen de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC).

Volgens Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, zou dat de route kunnen zijn voor de vermogensbeheerder als de SEC zijn aanvraag om zijn Bitcoin Trust (GBTC) product om te zetten in een spot Bitcoin exchange traded fund (ETF) afwijst.

In een interview op maandag bevestigde Sonnenshein dat het bedrijf de rechtszaak als een optie had gezien.

Opmerking van een expert

Daniele Casamassina, de CEO van fintech platform Pure, is het ermee eens dat de zet van Grayscale wordt geïnformeerd door de voortdurende afwijzing en/of vertragingen van de SEC rond Bitcoin spot ETF voorstellen. Dit, merkt hij op, is de trend geweest, zelfs nadat het bureau de eerste door futures ondersteunde Bitcoin ETF’s in de VS had goedgekeurd.

Het grootste probleem met SEC is het niet toestaan van ETF’s op spotmarkten, maar alleen op derivaten. Als het gaat om het spotten van markten, weet je zeker dat ze je verzoek zullen afwijzen“, zegt Casamassina tegen Invezz in opmerkingen per e-mail.

Maar hij denkt dat de zorgen van de SEC nog steeds geldig zijn, vooral gezien een spot ETF wordt geleverd met één “hoofdprobleem”: hoe de bron van fondsen te verifiëren.

Wanneer u handelt met de instrumenten van derivatenmarkten, moet u het nog steeds met echt contant geld kopen en vervolgens het verschil verhandelen. Dat is de reden waarom SEC ze nog steeds niet toestaat“, voegde de voormalige financieel adviseur van de in Milaan gevestigde IW Bank eraan toe.

Een spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, het is ‘wanneer, niet als’

Terwijl Grayscale blijft wachten op de volgende stap van SEC, is het sentiment in de crypto industrie dat goedkeuring zal komen – uiteindelijk.

Het is een algemene overeenkomst die ook wordt gedeeld door Grayscale’s Sonnenshein, die Bloomberg maandag vertelde dat het “uiteindelijk” een kwestie zal zijn van wanneer en niet of voor een plek Bitcoin ETF.

Casamassina denkt dat dit precies het geval is, en merkt op dat een andere afwijzing de mogelijkheid hiervan niet zou veranderen.

Ik zie geen specifieke effecten, [omdat] als ze afwijzen, ze de markt zullen isoleren van eventuele veranderingen. Als ze het goedkeuren, zullen er natuurlijk wat veranderingen in de markt gebeuren, maar ik zie het nu niet als een punt.”

Het bericht Grayscale bedreigt SEC met juridische stappen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*