Crypto-Prijzen.nl

Google verwijdert weer een aantal crypto apps uit de Play Store

Google verwijdert weer een aantal crypto apps uit de Play Store

Google heeft al lang problemen met scammy en kwaadaardige apps in de Play Store, en ondanks al zijn inspanningen om deze apps te herkennen en te verwijderen, blijven ze terugkomen en verschijnen ze in een andere vorm.

Het bedrijf heeft onlangs acht vermeende frauduleuze crypto gerelateerde mobiele apps geschrapt die cryptofans misleidden door kosten in rekening te brengen voor onwettige cloud mining services. Dit soort apps lijkt een nieuwe grote trend te zijn onder crypto oplichters, die app gebruikers opzettelijk misleiden.

De acht apps die Google onlangs heeft verwijderd, zijn daadwerkelijk ontdekt door Trend Micro in zijn laatste onderzoek. De apps beweerden dat ze een legitieme cloud mining service runnen, en ze brachten gebruikers een maandelijkse vergoeding in rekening en beweerden dat ze in ruil daarvoor een deel van de winst zouden krijgen. De analyse van de apps ontdekte echter dat ze kwaadaardig zijn en dat ze mensen misleidden om advertenties te bekijken en te betalen voor cloudmining die nooit echt heeft plaatsgevonden.

De apps misleidden gebruikers op verschillende manieren van hun geld. Eerst werd hen gevraagd om $ 15 te betalen om deel te nemen aan cloud mining, maar ook om een extra bedrag om meer mining mogelijkheden te ontgrendelen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat voor sommige van de genoemde apps vooruitbetaling vereist was.

De frauduleuze crypto apps omvatten naar verluidt mijndiensten, waaronder BitFunds, Daily Bitcoin Rewards, Bitcoin Miner, Bitcoin 2021, Crypto Hollic, Ethereum – Pool Mining Cloud en MineBit Pro. Er is ook een frauduleuze Bitcoin portemonnee genaamd Pool Mining Cloud Wallet.

Google verwijdert nep apps, maar het probleem blijft onopgelost

Het onderzoek werd doorgestuurd naar Google en het bedrijf zou de apps uit de Play Store hebben verwijderd. Trend Micro zegt echter dat het nog meer vergelijkbare apps heeft gevonden, waarvan sommige meer dan 100.000 keer zijn gedownload. Het onderzoeksbureau zei dat er op dit moment minstens 120 van dergelijke apps in de Play Store draaien.

Nu heeft Google inspanningen geleverd om het aantal nep apps te verminderen, zoals het herzien van zijn advertentiebeleid op 3 augustus. Het bedrijf staat nu beurzen en portemonnees toe om hun producten op de markt te brengen, maar alleen als ze zich registreren bij het Financial Crimes Enforcement Network, naast een aantal andere voorwaarden.

Andere bedrijven hebben het crypto probleem in meer ernstige zaken aangepakt, zoals het besluit van TikTok om alle crypto content volledig te verbieden en te verwijderen, wat eigenlijk vergelijkbaar is met wat Google zelf deed in 2018.

The post Google verwijdert weer een aantal crypto apps uit de Play Store appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*