Crypto-Prijzen.nl

Golem en Allchemy werken samen in een megaproject om de oorsprong van het leven te bepalen

Golem en Allchemy werken samen in een megaproject om de oorsprong van het leven te bepalen

Het doel van het project is om moleculaire componenten te vinden die centraal staan in de oorsprong van het leven op basis van het analyseren van prebiotica, of verbindingen die het menselijk lichaam niet kan verteren, leerde Invezz uit deze post. Wetenschappelijke organisaties kunnen Golem, een gedecentraliseerde marktplaats voor rekenkracht die bestaat uit een netwerk van knooppunten die het Golem netwerkprotocol implementeren, opnemen in onderzoekspijplijnen.

Allchemy en zijn mijlpalen

Allchemy, een niet-beursgenoteerd, in de VS gevestigd bedrijf, ontwikkelt hybride, kennis- en AI-gebaseerde algoritmen om op een milieuvriendelijke manier nieuwe bioactieve moleculen te ontdekken. Het werd mede opgericht door Prof. Bartosz Grzybowski, die het Chematica retrosynthetische platform uitvond. Dit was de eerste software in de geschiedenis waarvan de synthetische plannen in het laboratorium gevalideerd werden. De computer-gegenereerde syntheses van complexe natuurlijke producten werden onlangs beschreven in een historisch document. Het bedrijf onthulde de complexe motor voor de in silico chemische evolutie van kleine substraten tot grotere, functionele moleculen.

Programma om sporen van ontstaan van leven te vinden

Als het er niet in slaagt om zelf de oorsprong van het leven te vinden, zal het programma in ieder geval proberen om hun plausibele sporen te identificeren. Projectdeelnemers zullen de rekenkracht van Golem gebruiken om prebiotische syntheses op een ongekende schaal te simuleren, rekening houdend met miljarden reacties en moleculen. Prebiotica worden geconsumeerd door probiotica, die verschillende spijsverteringsvoordelen voor mensen hebben. Door deze verbindingen te identificeren, zal het algoritme kijken naar synthetische routes die mogelijk metabolisme en zelfreplicatie mogelijk hebben gemaakt.

Eerder is er nog nooit onderzoek op deze schaal gedaan, en evenmin heeft het de steun gehad van de geavanceerde, gecomputeriseerde synthese-engine die op Golem is ingezet. Het projectteam bereikt momenteel de tiende generatie analyses. Ze hebben een pool van oermoleculen van bijna een miljard verwerkt.

Piotr Janiuk, oprichter en CEO van Golem Factory, zei:

“We zijn erg verheugd om eindelijk het resultaat te onthullen van onze langdurige samenwerking met Allchemy, een project dat het potentieel heeft om een keerpunt te worden voor de wetenschappelijke en blockchain gemeenschappen. Het project toont aan de blockchain gemeenschap dat gerenommeerde life-sciences-partners zoals Allchemy praktisch potentieel zien in Golem en dit kunnen bewijzen door het protocol te gebruiken. En, in de context van Golems toekomst, als de samenwerking verloopt zoals verwacht, wordt een raamwerk (of proces) vastgelegd om wetenschappelijke faciliteiten aan het protocol te koppelen – bijna op aanvraag.”

Golem Factory heeft een subsidie toegekend om de rekenkosten te betalen en deze over te maken in GLM, het token van het platform. Het heeft ook het algoritme mede gemaakt en geïmplementeerd.

The post Golem en Allchemy werken samen in een megaproject om de oorsprong van het leven te bepalen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*