Crypto-Prijzen.nl

Goldman Sachs veteraan wordt hoofd van wereldwijde financiële operaties bij Coinbase

Goldman Sachs veteraan wordt hoofd van wereldwijde financiële operaties bij Coinbase

Roger Bartlett, een voormalig executive bij Goldman Sachs, een van de grootste financiële instellingen op Wall Street, verhuist naar Coinbase. Bartlett is een veteraan op Wall Street en bekleedde sinds 2005 verschillende functies bij Goldman Sachs.

Goldman Sachs exec sluit zich aan bij Coinbase

Bartlett plaatste dit nieuws op zijn LinkedIn pagina en zei dat hij de wereldwijde financiële operaties bij Coinbase zal leiden. Voordat hij deze functie bekleedde, werkte Bartlett 16 jaar bij Goldman Sachs. Hij was de wereldwijde co-head of operations voor wereldwijde markten bij de investeringsbank.

Bij Coinbase zal Bartlett samenwerken met de CFO van Coinbase, Alexia Haas en de Chief Operating Officer, Emilie Choi. Hij zal betrokken zijn bij het in staat stellen van gebruikers om “de kansen te omarmen die worden geboden door digitale activa en het ecosysteem ervan”. Bartlett merkte op dat hij geloofde dat dit het juiste moment was om deel uit te maken van de crypto economie.

“Het is tijd om mijn passie te volgen om de crypto economie van de volgende generatie mogelijk te maken. De inspirerende, doelgerichte missie om economische vrijheid in de wereld te creëren, waarbij de klant centraal staat, automatisering voorop, is een unieke kans om deel uit te maken van de volgende fase van de digitale evolutie”, zei hij.

Dit is niet de eerste keer dat een executive van Wall Street toetreedt tot de cryptosector. In november 2021 zei Gaurav Budhrani, een andere voormalige executive bij Goldman Sachs, dat ze zich aansloot bij PrimeBlock, een cryptocurrency mijnbedrijf. Ze is nu de CEO van het mijnbouwbedrijf.

Coinbase Q4 resultaten

De aankondiging komt kort nadat Coinbase zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal van 2021 bekendmaakte. Tijdens het kwartaal waren transactiekosten die door het uitwisselingsplatform in rekening werden gebracht goed voor 91% van de netto-omzet, wat neerkomt op meer dan $ 2,2 miljard.

Uit de financiële resultaten bleek ook dat Coinbase van plan was zijn team in 2022 uit te breiden. Om dit te doen, zou het aantal werknemers met 6.000 toenemen. De aanwerving zou zich richten op de afdelingen klantenondersteuning en betrouwbaarheid. Coinbase stuurde donderdag ook een brief naar zijn aandeelhouders, waarin stond dat het eind 2021 3.730 fulltime werknemers zou hebben. Dit cijfer is drie keer hoger dan vorig jaar.

Het bericht Goldman Sachs veteraan wordt hoofd van wereldwijde financiële operaties bij Coinbase verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*