Crypto-Prijzen.nl

Goldman Sachs dient een DeFi ETF aanvraag in bij de SEC

Goldman Sachs dient een DeFi ETF aanvraag in bij de SEC

Goldman Sachs (NYSE: GS), een toonaangevende Amerikaanse investeringsbank, heeft een DeFi exchange-traded fund (ETF) aangevraagd bij de US Securities Exchange Commission (SEC). Een rapport onthulde dit nieuws op 27 juli, daarbij verwijzend naar de aanvraag die de bank gisteren heeft ingediend. Hoewel de indiening niet gedetailleerd was, merkte het op dat de ETF investeerders wil blootstellen aan DeFi en blockchain.

Volgens de aanvraag wordt het fonds Goldman Sachs Innovate DeFi en Blockchain Equity ETF genoemd. De indiening voegde eraan toe dat de ETF ernaar streeft beleggingsresultaten te leveren die, vóór vergoedingen en kosten, nauw overeenkomen met de prestaties van de Solactive Decentralized Finance and Blockchain Index.

In de aanvraag maakte Goldman Sachs bekend dat het fonds zijn beleggingsdoelstelling wil bereiken door ten minste 80% van zijn vermogen te beleggen in effecten die zijn opgenomen in de onderliggende index.

De bank merkte verder op dat het fonds zou beleggen in aandelen van bedrijven in ontwikkelde en opkomende markten over de hele wereld. Deze omvatten Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Zuid-Korea, Zwitserland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Gemengde reacties van de crypto gemeenschap op Twitter

Toen ze dit nieuws ontvingen, dachten sommige leden van de crypto gemeenschap op Twitter dat het bullish was. Een account met de naam TLC Education tweette echter dat het fonds geen DeFi ETF is, wat suggereert dat Goldman Sachs gewoon meelift op de DeFi naam.

Om deze beweringen te ondersteunen, plaatste de gebruiker een screenshot met de componenten van het fonds. Op 23 juli bestond de Solactive Blockchain Technology Performance Index inderdaad alleen uit reguliere bedrijven, waaronder Facebook, Nokia, Microsoft, Visa, Mastercard, PayPal, Alibaba en Lenovo. Terwijl sommige van de beursgenoteerde bedrijven zich bezighouden met blockchain technologie, heeft geen enkele zich in DeFi gewaagd.

Dit nieuws komt op het moment dat de SEC haar beslissing over de verschillende ETF’s die zij momenteel beoordeelt, blijft uitstellen.

The post Goldman Sachs dient een DeFi ETF aanvraag in bij de SEC appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*