Crypto-Prijzen.nl

Goldman Sachs: 45% van de rijkste mensen heeft interesse in crypto

Goldman Sachs: 45% van de rijkste mensen heeft interesse in crypto

Goldman Sachs, een toonaangevende Amerikaanse investeringsbank, voerde onlangs een onderzoek uit en ontdekte dat minstens 45% van de family offices geïnteresseerd is in het pompen van grote sommen geld in de cryptomarkt. Volgens de bevindingen van de bank heeft 15% van de family offices al een deel van het geld van hun klanten geïnvesteerd in digitale activa. Family offices investeren in lucratieve traditionele activa, zoals private equity, onroerend goed en investeringsfondsen. De huidige toestand van het wereldwijde financiële systeem heeft hen echter gedwongen andere opties te overwegen.

Hoewel financiële experts hebben gewaarschuwd voor de volatiliteit van cryptocurrencies, lijkt de ultrarijke bevolking dit advies niet op te volgen. Volgens Goldman Sachs heeft de prevalentie van Special Purpose Acquisition Companies (SPAC’s) geleid tot een onverzadigbare honger naar cryptovaluta onder beleggers. Naar verluidt zijn family offices van mening dat cryptocurrencies zich kunnen indekken tegen de toenemende inflatie, aanhoudend lage tarieven en andere macro-economische factoren die verslechterden na het begin van de COVID-19 pandemie.

Volgens Meena Flynn, Partner en Global Co-Head of Private Wealth Management bij Goldman Sachs, investeren de rijkste mensen ter wereld niet in crypto alleen vanwege de hype. Ze beweert dat dergelijke investeerders geloven dat cryptocurrencies het potentieel hebben om de toekomst vorm te geven. Flynn onthulde verder dat de ultrarijken denken dat de blockchain en digitale activa een vergelijkbare impact zullen hebben als internet vanuit het oogpunt van efficiëntie en productiviteit.

Vraag naar crypto blijft stijgen

Na de bullish performance van de cryptomarkt dit jaar, betraden veel institutionele beleggers de ontluikende sector. De meest opvallende inzendingen van het afgelopen jaar zijn van Tesla, dat voor $ 1,5 miljard aan BTC heeft gekocht, en PayPal, dat begon met het ondersteunen van cryptodiensten op zijn platform. Bedrijven zoals MicroStrategy en Ark Invest hebben ook hun cryptoposities versterkt met meer aankopen.

Met dergelijke bedrijven die zich met crypto bezighouden, volgden institutionele beleggers dit voorbeeld en dwongen ze financiële instellingen om cryptodiensten aan te bieden. Een voorbeeld is JP Morgan Chase, de rivaal van Goldman Sachs, die een negatief standpunt innam over Bitcoin (BTC/USD) totdat zijn klanten erom vroegen. Volgens Mary Callahan Erdoes, Director of Asset and Wealth Management van JP Morgan, beschouwen de klanten van de bank cryptocurrencies nu als een activaklasse. Ze voegde eraan toe dat JP Morgan van plan is cryptodiensten te blijven aanbieden om aan de toenemende vraag van zijn klanten te voldoen. Naast het aanbieden van cryptodiensten, lanceerde JP Morgan ook zijn eigen cryptocurrency genaamd JPMCoin.

The post Goldman Sachs: 45% van de rijkste mensen heeft interesse in crypto appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*