Crypto-Prijzen.nl

GlobalBlock analist: hoe zal de Executive Order van Biden crypto beïnvloeden

GlobalBlock analist: hoe zal de Executive Order van Biden crypto beïnvloeden

Marcus Sotiriou, een analist bij de in het VK gevestigde vermogensmakelaar GlobalBlock, is van mening dat het Executive Order op crypto van de Amerikaanse president Joe Biden alle kanten op kan. Nu de regering van Biden de order al in februari zal vrijgeven, is de markt in wanorde, aangezien niemand weet of de order de snelgroeiende activaklasse positief of negatief zal beïnvloeden.

Volgens Sotiriou wil de Amerikaanse regering crypto reguleren als een kwestie van nationale veiligheid. Hij wees erop dat de Biden administratie snel handelt om de crypto ruimte onder regulering te brengen vanwege meerdere zorgen.

Deze omvatten de bedreiging van Bitcoin voor de Amerikaanse dollar als wereldwijde reservevaluta, problemen bij het volgen van crypto rijkdom voor belastingdoeleinden, het gebruik van crypto bij ransomware en het ontbreken van wettelijke aansprakelijkheid voor gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s).

Leiders hebben verschillende standpunten over crypto

Sotiriou legde uit waarom hij op het hek staat met betrekking tot deze kwestie en zei dat de Amerikaanse regering veel leiders heeft in machtige posities met verschillende visies op de cryptosector. Hoewel de overheid verschillende cryptocritici heeft, merkte Sotiriou op dat de sector ook enkele bullish leiders heeft aangetrokken.

Hij gaf het voorbeeld van senator Wendy Rogers uit Arizona, die een wetsvoorstel van de Senaat introduceerde om BTC (BTC/USD) wettig betaalmiddel in de staat te maken. Mocht dit wetsvoorstel erdoor komen, dan zou dit andere staten ertoe aanzetten te overwegen om BTC als wettig betaalmiddel te gebruiken. Sotiriou verwacht echter dat het op veel weerstand zal stuiten.

De analist benadrukte ook de zaak van Texas, waarbij alle drie de Gubernatorial kandidaten steun voor crypto hebben getoond. De huidige gouverneur, Greg Abbott, heeft onlangs Bitcoin mijnwerkers in de staat uitgenodigd, in de hoop dat ze de vraag naar elektriciteit zullen opdrijven en energieleveranciers zullen dwingen meer infrastructuur te bouwen, waardoor het elektriciteitsnet van de staat wordt gestabiliseerd.

Senator Josh Harkins, die ook de voorzitter is van de Mississippi Senate Finance Committee, heeft de afgelopen week een wetsvoorstel ingediend om Bitcoin te erkennen in de Mississippi staatscode. Dit werd met name het vierde crypto gerelateerde wetsvoorstel dat volgens Harkins moet worden toegevoegd aan het wettelijke kader van de staat.

Crypto heeft een lange weg afgelegd

Sotiriou besloot met te zeggen:

Of de motivaties van deze politici twijfelachtig kunnen zijn, het feit dat Bitcoin deel uitmaakt van de dialoog op alle overheidsniveaus, laat zien hoe ver Bitcoin is gekomen in slechts 13 jaar bestaan. Ik verwacht dat elke politicus in de niet zo verre toekomst een standpunt over Bitcoin zal moeten innemen.

Dit nieuws komt nadat El Salvador het afgelopen jaar het eerste soevereine land was dat BTC als wettig betaalmiddel omarmde. Hoewel deze beslissing op veel kritiek stuitte, lijkt president Nayib Bukele vastbesloten om dingen te laten werken.

La notizia GlobalBlock analist: hoe zal de Executive Order van Biden crypto beïnvloeden era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*