Crypto-Prijzen.nl

GlobalBlock analist: Bitcoin daling zal van korte duur zijn

GlobalBlock analist: Bitcoin daling zal van korte duur zijn

Bitcoin (BTC/USD) bleef in het weekend dalen en daalde tot het belangrijkste ondersteuningsniveau van $ 40.700. Marcus Sotiriou, analist bij de in het VK gevestigde digitale activamakelaar GlobalBlock, verwacht op korte termijn een stijging naar de regio van midden $ 40.000 vanwege de interactie met dit significante niveau.

Angst bereikte 10 op de Fear and Greed Index

Op zaterdag bereikte de angst 10 op de Crypto Fear and Greed Index, het laagste sinds de cryptomarkt op 21 juli een dieptepunt bereikte voordat hij met meer dan 100% steeg.

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, ondersteunt deze voorspelling en verwacht dat de prijs van Bitcoin rond de $ 38.000 – $ 40.000 zal dalen. Hij zei:

Ik ken grote instellingen die hun proces doorlopen om posities in te nemen. Ze gaan die zien als aantrekkelijke niveaus om te kopen.

Impact van de wereldmarkt op de Bitcoin prijs op korte termijn

Zal de wereldmarkt op korte termijn invloed hebben op de prijs van Bitcoin? Hoewel de cryptomarkt oververkocht is, hebben wereldwijde markten en economische omstandigheden er een grote invloed op. Factoren zoals de plannen van de Federal Reserve om de tarieven te verhogen en de frequentie van maandelijkse obligatieaankopen dit jaar te verminderen, hebben bijgedragen aan de uitverkoop van Bitcoin.

Hoge CPI groei zorgt voor verdere verkoopdruk

De inflatiecijfers van de VS worden woensdag bekendgemaakt. De verwachting is dat de consumentenprijsindex (CPI) in 2022 met 7,1% en in januari met 0,4% stijgt. Verdere druk om Bitcoin te verkopen kan worden verwacht als het vrijgegeven cijfer hoger is dan verwacht. Dit komt omdat markten naar voren zijn gericht en hoge inflatie zal de Federal Reserve ertoe aanzetten om verder in te grijpen om het te beheersen.

Volgens Marcus Sotiriou zal de daling slechts van korte duur zijn, ook al zijn de inflatiecijfers hoger dan verwacht.

Over GlobalBlock

GlobalBlock is een in het VK gevestigde makelaar in digitale activa en staat genoteerd aan de Canadese TSX Venture beurs (TSXV: BLOK) die een gepersonaliseerde telefonische tussenhandel, een handelsplatform en een mobiele app biedt.

GlobalBlock, opgericht in 2018 door een ervaren team van financiële dienstverleners, fungeert als een vertrouwde agent die voorziet in de cryptocurrency behoeften van individuen, bedrijven, institutionele financiële ondernemingen en tussenpersonen, door handel met de beste uitvoering en veilige bewaring van digitale activa te bieden.

The post GlobalBlock analist: Bitcoin daling zal van korte duur zijn appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*