Crypto-Prijzen.nl

Gear haalt $12 miljoen op om de ontwikkeling van slimme DOT contracten te ondersteunen

Gear haalt $12 miljoen op om de ontwikkeling van slimme DOT contracten te ondersteunen

Gear Technologies, een slimme contractlaag die de Polkadot (DOT/USD) blockchain ondersteunt, heeft 12 miljoen dollar opgehaald in een door Blockchange geleide financieringsronde. Lemniscap, Three Arrows Capital, Distributed Globals en vele andere durfkapitalisten namen deel aan de ronde, schreef CoinDesk.

Versnel de infrastructuur om ‘het hele ecosysteem ten goede te komen’

Een aantal topmanagers van Parity Technologies en Web3 Foundation namen ook deel. Onder hen was de oprichter van Polkadot, Gavin Wood, volgens wie Gears inspanningen op het gebied van infrastructuur ‘ons hele ecosysteem ten goede zouden komen’.

Eerste vijf Polkadot parachains zijn live gegaan

De aankondiging volgt op een even belangrijke. In het weekend bereikte Polkadot een belangrijke mijlpaal. De eerste vijf parachains – in feite Layer 1 blockchains die bovenop de Layer 0 lopen die Polkadot is – gingen live. Dit waren Acala, Moonbeam, Parallel Finance, Astar en Clover en zijn gericht op een aantal onderwerpen, variërend van leningen en investeringen tot gedecentraliseerde financiering (DeFi).

Interoperabiliteitsproblemen met blockchain oplossen

Ethereum (ETH/USD) medeoprichter Gavin Wood heeft Polkadot gemaakt als een manier om problemen op te lossen met betrekking tot interoperabiliteit tussen blockchains en verschillende gebruiksscenario’s. Wood zei:

Geen enkel blockchain ontwerp werkt optimaal voor elke use-case. Elke keten wordt geleverd met compromissen waardoor deze geschikt is voor sommige toepassingen en niet voor andere. Het parachain model is gemaakt met de overtuiging dat in de toekomst van Web 3 veel verschillende soorten blockchains samenwerken.

Polkadot is een metaprotocol

Op zichzelf staat Polkadot geen contractontwikkeling toe omdat het volgens Nikolay Volf, oprichter van Gear Technologies, meer een metaprotocol is en minder een applicatieplatform. Voorheen was Volf kernontwikkelaar bij Parity, die zes jaar nauw samenwerkte met Wood. Hij zei in een interview:

Het grote doel is om een snelle weg te bieden voor de ontwikkeling van slimme contracten in het Polkadot ecosysteem. Wat de technologie betreft, is onze benadering van hoe verschillende contracten met elkaar omgaan, een zeer parallelleerbare architectuur.

Gear testnet wordt begin volgend jaar gelanceerd

Begin volgend jaar zal Gear een testnet lanceren en beveiligings- en financiële audits van derden ondergaan. Volf verwacht dat het in de tweede helft van het jaar live gaat.

The post Gear haalt $12 miljoen op om de ontwikkeling van slimme DOT contracten te ondersteunen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*