Crypto-Prijzen.nl

GameStop aandelen zien opmerkelijke winsten na het NFT marktplaats rapport

GameStop aandelen zien opmerkelijke winsten na het NFT marktplaats rapport

De aandelen van GameStop zitten sinds donderdag in een opvallende uptrend. Het aandeel steeg donderdag ruim 22%. De stijging wordt toegeschreven aan een rapport dat het bedrijf van plan is een marktplaats te creëren voor non-fungible tokens (NFT’s).

GameStop boekte een opmerkelijke groei in 2021 vanwege de meme-aandelen waanzin. De aandelen boekten opmerkelijke winsten nadat handelaren op Reddit de prijzen oppompten.

GameStop wil zich wagen in crypto

In een rapport van de Wall Street Journal (WSJ) werd opgemerkt dat GameStop van plan is een marktplaats voor NFT’s te lanceren. Daarnaast is de retailer ook van plan om verschillende partnerschappen aan te gaan in de crypto ruimte.

De partnerschappen die GameStop zoekt, stellen het bedrijf in staat om games en andere unieke items te maken die op de markt beschikbaar zullen zijn. Het rapport van WSJ citeerde bronnen die bekend waren met de zaak.

De marktplaats die door GameStop wordt ontwikkeld, zal zich richten op het ondersteunen van de handel in items die worden aangeboden in virtuele videogames. Sommige van de items die op het platform worden vermeld, bevatten wapens en de outfits van personages op GameStop.

GameStop heeft hierover geen officiële verklaring gegeven. Ondanks de stijging van de aandelenwaarde, staat het aandeel nog steeds 59% onder het recordniveau van januari 2021.

Boom in NFT’s

Na deze aankondiging waagt GameStop zich in een van de meest populaire ruimtes op de technische markten. De NFT ruimte kende een grote bloei in 2021, wat leidde tot een grote groei van bedrijven die in de sector actief zijn.

Er zijn verschillende NFT marktplaatsen, waarvan OpenSea de grootste is. Deze marktplaats kreeg onlangs een waardering van $ 13,3 miljard. Tijdens de eerste vier dagen van 2021 had de markt gemiddelde handelsvolumes van meer dan $ 700 miljoen geregistreerd, wat wijst op een hernieuwde razernij in NFT’s.

NFT’s zijn een van de innovatieve producten in de blockchain ruimte. De technologie brengt authenticiteit in het eigendomsproces omdat het eigenaren een eigendomsbewijs geeft. De meeste NFT’s zijn ontwikkeld op de Ethereum blockchain, maar andere zijn ook beschikbaar op andere ketens.

Er was in 2021 een grote handelswaanzin voor NFT’s. Bovendien hebben beleggers een opmerkelijk rendement behaald op hun investeringen. Het potentieel van de technologie heeft ook opmerkelijke spelers aangetrokken in de crypto ruimte en daarbuiten.

The post GameStop aandelen zien opmerkelijke winsten na het NFT marktplaats rapport appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*