Crypto-Prijzen.nl

FTX wordt de eerste beurs die een licentie krijgt onder de nieuwe Dubai cryptoregelgeving

FTX wordt de eerste beurs die een licentie krijgt onder de nieuwe Dubai cryptoregelgeving

FTX, een wereldwijde cryptocurrency beurs, is de eerste beurs geworden die een licentie heeft gekregen onder de nieuwe Dubai Virtual Asset Regulation Law. Met de licentie kan de beurs haar activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Uit de laatste rapporten blijkt dat de vergunning is afgegeven onder de Dubai Virtual Assets Regulatory Authority (VARA), die meer bevoegdheden heeft gekregen door de nieuwe virtuele valutawet.

FTX vestigt haar hoofdkantoor in Dubai

Het belangrijkste doel van FTX bij het verkrijgen van een licentie in Dubai is om haar regionale hoofdkantoor in Dubai te vestigen.

Volgens Bankman-Fried zal FTX na licentieverlening in staat zijn om institutionele beleggers in de regio gecentraliseerde goedkeuring van tegenpartijen te verstrekken.

FTX Europe, een van de ondersteuningen in het Dubai World Trade Center, werd vorig jaar december een crypto regelgevingscentrum.

FTX Europe directeur Patrick Gruhn zei:

“De veiligheid en betrouwbaarheid die Dubai biedt om aan deze verplichtingen te voldoen, stellen FTX in staat om vol vertrouwen haar wereldwijde expansieplan na te streven en de eerste virtuele assetservice-onderneming te worden die dit doet via een volledig gereguleerde aanpak.”

Nu de autoriteiten in Dubai maatregelen nemen voor industriële groei, is EAU een van de beste cryptovriendelijke landen geworden. Bovendien had de VAE al enkele maatregelen genomen die cryptohandel in sommige vrije economische zones in Dubai in 2021 mogelijk zullen maken.

Binance zoekt ook licentie in Dubai

Vorige week meldde Bloomberg dat Binance, het grootste crypto handelsplatform, een licentie wilde krijgen onder de nieuwe Dubai crypto regelgeving om operationele rechten te krijgen in Dubai.

Het bericht FTX wordt de eerste beurs die een licentie krijgt onder de nieuwe Dubai cryptoregelgeving verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*