Crypto-Prijzen.nl

FTX verkrijgt Cyprus licentie om in Europa te opereren

FTX verkrijgt Cyprus licentie om in Europa te opereren

FTX, een van de grootste cryptocurrency handelsplatforms ter wereld, waagt zich op de Europese markt. De Europese markt heeft het afgelopen jaar een piek in crypto handelsactiviteiten geregistreerd en enkele van de toonaangevende beurzen hebben hun verhuizing naar de regio al aangekondigd.

FTX zal naar de Europese markt gaan na goedkeuring van de Cypriotische toezichthouder voor de financiële markt.

FTX verhuist naar Europa

FTX heeft een persbericht uitgebracht over deze zakelijke stap, waarin staat dat de beurs cryptocurrency producten zal aanbieden aan Europese klanten. Het zal deze producten aanbieden via een gelicentieerde beleggingsonderneming met licenties in verschillende Europese landen. FTX opent zijn nieuwe hoofdkantoor voor de Europese markt in Zwitserland.

De CEO en mede-oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, gaf commentaar op deze stap en zei:

Terwijl we blijven groeien, zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden om in elke markt die we betreden de juiste licentie te krijgen en gereguleerd te worden. We zullen samenwerken met regelgevers in verschillende landen in Europa om een veilige omgeving te blijven bieden voor mensen om crypto te verhandelen.

Groei van FTX

De cryptocurrency beurs FTX heeft het afgelopen jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt. Dit jaar heeft de beursgigant al een flinke groei doorgemaakt. In januari kondigde het een Series C financieringsronde van $ 400 miljoen aan die de waardering van de beurs verhoogde tot $ 32 miljard. Vier maanden eerder had de beurs nog een financiering opgehaald tegen een waardering van $ 25 miljard.

FTX.US, de dochteronderneming van FTX in de VS, heeft ook een aanzienlijke groei laten zien. De beurs kondigde aan financiering aan te trekken tegen een waardering van $ 8 miljard. FTX.US heeft een gestage groei doorgemaakt. Het gebruikersbestand is in korte tijd gegroeid tot 1 miljoen. Het doet zich nu voor als een van de grootste concurrenten voor de Amerikaanse markt, en door zijn plannen om een functie voor aandelenhandel te lanceren, zou het kunnen concurreren met beurzen zoals Robinhood.

Een van de redenen achter de groei van FTX is het marketingbudget. FTX.US kocht de naamrechten van het Miami Heat Stadium, nu bekend als de FTX Arena. Het is ook de officiële cryptocurrency beurs voor Major League Baseball.

Het bericht FTX verkrijgt Cyprus licentie om in Europa te opereren verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*