Crypto-Prijzen.nl

FTX US doet strategische investering in IEX

FTX US doet strategische investering in IEX

De toonaangevende cryptobeurs FTX US kondigde een overeenkomst aan om een strategische investering te doen in IEX Group, Inc., die de gereguleerde US Investors’ Exchange LLC exploiteert, vernam Invezz uit een persbericht.

De investering is gericht op het opzetten van een eenvoudige, duidelijke en transparante marktstructuur voor het verkopen, kopen en uitwisselen van digitale activa. De deal wordt naar verwachting volgende maand afgerond na goedkeuring door de regelgevende instanties.

Aankomend initiatief om de toekomst van digitale activa te bespreken

FTX en IEX zijn van plan een initiatief voor beleggers te introduceren om deel te nemen aan de discussie over de toekomst van de marktstructuur voor digitale activa.

Sam Bankman-Fried, CEO van FTX en FTX US, merkte op:

Investeren in IEX creëerde een geweldige kans voor FTX US. Met deze investering staan we op één lijn met een van de meest vertrouwde en innovatieve bedrijven op de aandelenmarkten. Ik heb lang de visie van Brad gerespecteerd dat IEX een beurs moet zijn die inspeelt op de behoeften van de belegger en hen eerlijk behandelt – een deel van de reden waarom we bij FTX op dezelfde manier hebben gewerkt. Als gevolg hiervan zullen we samenwerken aan de verdere totstandkoming van de cryptomarktstructuur en nauw samenwerken met regelgevers, zodat instellingen over de hele wereld naadloos de markt kunnen betreden.

Al bijna tien jaar inspirerende baanbrekende innovatie

IEX werd in 2013 opgericht als een alternatief handelssysteem. Het kreeg in 2016 goedkeuring om een in de VS gereguleerde effectenbeurs te exploiteren. In die tijd heeft geen enkele entiteit meer baanbrekende structurele innovatie in de structuur van de aandelenmarkt geïnspireerd.

CEO en mede-oprichter van IEX Brad Katsuyama zei:

Om het volledige potentieel te ontsluiten, moet de crypto- en digitale activa-industrie samenwerken met regelgevers en echt opschalen wat is gebouwd. Vanaf het eerste gesprek met Sam was het me duidelijk dat FTX en IEX echt op één lijn zaten wat betreft het toekomstige potentieel voor digitale activa en de unieke rol die onze bedrijven zouden kunnen spelen als partners bij het vormgeven van de marktstructuur die de eindbelegger ten goede komt. We zien allebei de regelgevers als belangrijke bondgenoten bij het bieden van een duidelijk pad voorwaarts en het bereiken van de hoogst mogelijke normen voor beleggersbescherming. De Amerikaanse markt zou wereldwijd de grootste speler op het gebied van digitale activa moeten zijn en we zijn van mening dat dit partnerschap dat zal helpen faciliteren.

Het bericht FTX US doet strategische investering in IEX verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*