Crypto-Prijzen.nl

FTX lanceert het “Future Fund”, belooft tot $1 miljard

FTX lanceert het “Future Fund”, belooft tot $1 miljard

FTX launches a new, unique futures product

FTX, een van de grootste cryptocurrency handelsplatforms ter wereld, zet een fonds van $ 1 miljard op dat gericht is op het verbeteren van de mensheid. Het fonds zal worden gebruikt om de potentiële projecten te ondersteunen die de vooruitzichten van de mensheid op lange termijn kunnen verbeteren.

Een filantropisch fonds van $1 miljard door FTX

Het fonds van $ 1 miljard dat door FTX zal worden ontwikkeld, wordt het “Future Fund” genoemd en zal deel uitmaken van de FTX Foundation. Uit dit fonds wordt dit jaar minimaal $ 100 miljoen geïnvesteerd. De volledige $ 1 miljard zou echter ook kunnen worden geïnvesteerd als er voldoende projecten aan de vereisten voldoen.

FTX richt zich op projecten met het potentieel om “op grote schaal te schalen”. Ook zoekt het naar projecten die zich bezighouden met kunstmatige intelligentie (AI), het bestrijden van de dreiging van biochemische rampen en het stoppen van wereldwijde armoede.

In de aankondiging op maandag zei FTX:

Onze interessegebieden zijn onder meer de veilige ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, het verminderen van catastrofale biorisico’s, het verbeteren van instellingen, economische groei, grote machtsrelaties, effectief altruïsme en meer.

Projecten die in aanmerking willen komen voor deze financiering hebben tot 21 maart de tijd gekregen om hun aanvraag in te dienen. Non-profitorganisaties en organisaties met winstoogmerk komen ook in aanmerking als ze een missie hebben die aansluit bij FTX.

De FTX beurs is betrokken geweest bij actieve donaties waardoor het verder kan gaan met zijn filantropische inspanningen. Onlangs zei de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, dat de beurs $ 25 zou storten op de rekeningen van Oekraïense gebruikers.

FTX als toonaangevende beurs

FTX is populair als zowel een derivatenbeurs als een cryptocurrency beurs. Het staat op de tweede plaats na Binance wat betreft het 24-uurs futures-volume. Het verhandelen van cryptoderivaten is heel anders dan spothandel. Via derivatenhandelaren kunnen handelaren contracten kopen en verkopen die de toekomstige prijs van cryptocurrencies voorspellen.

Bankman-Fried is een van de meest populaire mensen in de cryptocurrency gemeenschap geworden. In 2021 werd hij door Forbes gerangschikt als de rijkste 21-jarige met een waardering van $ 22,5 miljard. Hij is ook afzonderlijk verschenen voor hoorzittingen van het congres over cryptocurrency kwesties.

Het bericht FTX lanceert het “Future Fund”, belooft tot $1 miljard verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*