Crypto-Prijzen.nl

FTX Exchange koopt een Super Bowl advertentie

FTX Exchange koopt een Super Bowl advertentie

De crypto ruimte is zeer competitief geworden en cryptocurrency beurzen zijn constant op zoek naar manieren om nieuwe klanten aan te trekken. FTX, een toonaangevend cryptocurrency handelsplatform, heeft sport onderzocht als een manier om zichzelf te vermarkten.

FTX kocht onlangs een advertentie voor de Super Bowl van 2022. De Super Bowl is een van de meest iconische evenementen in het Amerikaanse voetbal; vandaar dat deze advertentie FTX een groot publiek zal bezorgen.

Strategische marketing

Via deze advertentie krijgt FTX de kans om zijn platform uit te zenden naar meer dan 91 miljoen kijkers van de Super Bowl. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, heeft verklaard dat investeren in sportadvertenties de perfecte manier is om nieuwe gebruikers aan boord te krijgen. Hij beweerde,

Sportfans hebben 2x meer kans om van crypto af te weten dan niet-sportfans. Fanatieke sportfans hebben zelfs bijna 3x zoveel kans.

Bankman-Fried merkte verder op dat de Super Bowl advertentie zou worden gebruikt om het publiek voor te lichten dat cryptocurrencies gemakkelijk te investeren, toegankelijk en veilig zijn.

“We nodigen iedereen uit om het eens te proberen, en hier om ze te helpen op hun reis. Er is geen groter, meer mainstream evenement om zo’n bericht te delen dan de Super Bowl”, zei de CEO tegen Bloomberg.

FTX heeft geen financiële details gegeven over hoeveel de advertentie zal kosten. In eerdere advertenties die tijdens dit sportevenement zijn gedaan, hebben bedrijven echter ongeveer $ 5,6 miljoen betaald voor een advertentie van 30 seconden.

FTX is groot in sport

Zoals kan worden afgeleid uit de opmerkingen van Bankman-Fried, is de FTX beurs van mening dat sportfans de ideale doelgroep zijn als het gaat om het onboarden van nieuwe gebruikers.

De Super Bowl advertentie is slechts een van de vele sportieve wegen die de FTX dit jaar heeft verkend. De beurs kocht de naamrechten van het California Memorial Stadium in een deal van $ 17,5 miljoen. Naar aanleiding van deze deal werd het stadion omgedoopt tot de FTX Arena.

De beurs heeft ook bekende spelers aan boord om ambassadeurs voor de beurs te zijn. Onder deze ambassadeurs is David Ortiz, een voormalig honkbalspeler bij Boston Red Sox. FTX werd ook de eerste beurs die Major League Baseball sponsorde.

The post FTX Exchange koopt een Super Bowl advertentie appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*