Crypto-Prijzen.nl

FTX daagt OpenSea’s hegemonie uit, lanceert top ETH NFTs

FTX daagt OpenSea’s hegemonie uit, lanceert top ETH NFTs

FTX CEO says that the derivatives exchange won't list illiquid futures

Cryptobeurs FTX lanceerde vandaag, 1 december, de handel in enkele van Ethereum’s (ETH/USD) top non-fungible tokens (NFT’s) op haar Amerikaanse marktplaats. FTX ondermijnt OpenSea op het gebied van vergoedingen. Ze rekenen 2% in vergelijking met OpenSea’s 2,5%.

FTX verslaat Coinbase in NFT race – voor nu

De grootste cryptobeurs in de VS lanceert binnenkort zijn NFT marktplaats. FTX.US President Brett Harrison vertelde CoinDesk:

We beginnen met de top 10 – laten we het zo noemen – profielfoto-, avatar-achtige projecten, en dan gaan we verder met het generatieve artwork en gaan dan voor de een-op-een met in feite het topvolume .

FTX’s op Solana gebaseerde debuut voldeed niet aan de verwachtingen

Ongeveer een maand geleden organiseerde FTX een op Solana gebaseerd NFT debuut dat niet aan de verwachtingen voldeed, namelijk dat de snelheid en lage kosten van de rivaliserende blockchain Ethereum zouden verslaan. Belanghebbenden waren echter behoorlijk teleurgesteld over de lage acceptatie door gebruikers.

Hoewel het Solana ecosysteem (SOL/USD) een aantal ‘blue chip’ projecten herbergt, heeft het nog geen betrouwbare marktplaats voor NFT handel. Volgens critici wordt het gekenmerkt door een verspreide reeks van weinig bekende marktplaatsen, die soms door de projecten zelf worden gehost. Ook hun vergoedingen mogen niet over het hoofd worden gezien. Zowel Solanart als Solsea brengen 3% in rekening van elk NFT verkoopbedrag.

Bankieren op opnamekosten

FTX probeert mogelijk de verloren tijd te compenseren door Ethereum NFT’s toe te voegen. Bovendien rekenen ze op opnamekosten in een poging gebruikers aan te trekken die mogelijk zijn afgeschrikt door de enorme gaskosten van Ethereum.

Volgens Harrison zal FTX.US gebruikers geld besparen door alle Ethereum NFT’s in beheer te nemen, in tegenstelling tot marktleider OpenSea, die makers hun NFT’s laat beheren totdat ze worden verkocht. Hij merkte op:

Door geen gas te vereisen voor het doen van dingen zoals biedingen, zullen we veel meer prijsactie en prijsontdekking op het platform zien en we hopen dat dit in het algemeen liquiditeit aantrekt.

Harrison voegde eraan toe dat gebruikers uiteindelijk niet-bewarende portemonnees zouden gebruiken om te communiceren met FTX.US NFT’s, maar het was logischer om eerst toegankelijkheid te omarmen. OpenSea zal hun voordeel in de breedte behouden, aangezien iedereen met een portemonnee daar elke NFT kan vermelden die ze willen.

The post FTX daagt OpenSea’s hegemonie uit, lanceert top ETH NFTs appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*