Crypto-Prijzen.nl

FTX CEO zegt dat snelheid, schaalvergroting en regulering crypto zullen helpen groeien in 2022

FTX CEO zegt dat snelheid, schaalvergroting en regulering crypto zullen helpen groeien in 2022

FTX oprichter en CEO Sam Bankman-Fried gelooft dat de crypto ruimte in 2021 goed heeft gepresteerd, ondanks veel ups en downs. Hij gaf zijn mening via een tweetstorm op 27 december en merkte op dat de crypto industrie een lange weg heeft afgelegd. Hij beweert echter dat het in 2022 drie mijlpalen moet bereiken om verder te groeien. Dit zijn regulering, schaalvergroting en hoge transactiesnelheden.

Volgens Bankman-Fried heeft de crypto industrie al een solide gebruikersbestand, met ongeveer 200 miljoen mensen die de sector omarmen. Hij voegde eraan toe dat slimme contracten een cruciale rol speelden bij het transformeren van de industrie van gewoon digitaal goud naar web3, waaronder de metaverse, niet-vervangbare tokens (NFT’s) en gedecentraliseerde financiën (DeFi), naast andere sectoren.

Hij erkende ook dat de use-cases van digitale activa zijn toegenomen met overmakingen, betalingen, waardeopslag, NFT’s in de metaverse, informatieoverdracht, sociale media, tokenized activa en gedesintermedieerde financiën.

Verderop wees Bankman-Fried erop dat de crypto ruimte nu verschillende schaaloplossingen heeft, waaronder L1, L2, Lightning en Rollups. Hij benadrukte ook dat de cryptosector dit jaar brede erkenning kreeg, ondanks een marktkapitalisatie die kleiner was dan die van Microsoft en Apple.

Geen enkel blockchain netwerk is snel genoeg

Bankman-Fried benadrukte de noodzaak van schaalvergroting en zei dat hij altijd lacht als een blockchain netwerk beweert snel te zijn. Volgens hem betekent snel miljoenen transacties per seconde, en geen enkele blockchain heeft deze mijlpaal bereikt. Daartoe moedigde hij netwerken aan om hard te blijven werken om beter te worden.

Door dit te doen, beweert hij dat de crypto industrie mogelijk gebruik kan maken van de bestaande gebruikersbasis van videogames, waardoor het jaarlijks honderden miljarden dollars zou binnenhalen. Hij is echter van mening dat de industrie deze prestatie alleen kan bereiken als virtuele werelden aantrekkelijker worden.

Regulering is een grote zorg voor crypto

Over regelgeving gesproken, zei Bankman-Fried:

Het belangrijkste hier is om samen te werken aan manieren om de huidige lacunes in de regelgeving aan te pakken, terwijl de liquiditeit onshore kan worden verplaatst – naar de VS, en naar Europa en andere rechtsgebieden.

Hij zei dat stablecoins misschien het gemakkelijkst te reguleren zijn. Volgens hem moet de overheid een kader scheppen dat rapportage, transparantie en controle ondersteunt. Door dit te doen, gelooft hij dat regelgevers ervoor kunnen zorgen dat stablecoins worden ondersteund, zoals hun uitgevers beweren.

Bankman-Fried beweert dat deze oplossing ongeveer 80% van de problemen met stablecoins zou oplossen, waardoor ze onshore zouden kunnen gedijen. Hij vindt het echter noodzakelijk om een open netwerk te hebben, dat niet beperkt is tot bestaande banken, aangezien dit het doel zou teniet doen.

De CEO van FTX voegde eraan toe dat de Amerikaanse regering een uniform regelgevend regime zou moeten invoeren dat standaardregulering introduceert voor spot- en futuresmarkten. Hij pleit ook voor het creëren van een op openbaarmaking, registratie en op fraude gebaseerd regime voor de uitgifte van tokens.

Volgens Bankman-Fried is het hele punt van het reguleren van crypto ervoor te zorgen dat de ruimte consumentenbescherming en duidelijkheid heeft die particuliere en institutionele beleggers comfortabel maakt. Hij merkte verder op dat hij gelooft dat de Amerikaanse crypto industrie deze prestatie in de komende jaren zal bereiken, eraan toevoegend dat er licht aan het einde van de tunnel is.

The post FTX CEO zegt dat snelheid, schaalvergroting en regulering crypto zullen helpen groeien in 2022 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*