Crypto-Prijzen.nl

FTX CEO legt uit waarom Bitcoin na de Oekraïne crisis daalde tot $34K

FTX CEO legt uit waarom Bitcoin na de Oekraïne crisis daalde tot $34K

De cryptocurrency- en aandelenmarkten stortten in nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen. Ook de wereldwijde financiële markten lieten een scherpe daling zien. Het enige product dat in de loop van de dag won, was ruwe olie die klom naar een hoogste punt in acht jaar, voorbij $ 100.

Cryptomarkt keldert

Sterke bears deden de cryptomarkt op donderdag schudden. De markt registreerde een liquidatie van meer dan $ 500 miljard na deze duik. De wereldwijde cryptomarktkapitalisatie daalde met ongeveer 10% tot onder $ 1,5 biljoen.

Bitcoin wordt meestal beschouwd als een afdekking tegen inflatie, en met toenemende angst op de financiële markten, verwachtten velen dat de prijs zou blijven en zelfs zou stijgen. Het omgekeerde gebeurde echter, maar volgens de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, was de dip niet verrassend.

In een Twitter thread zei de FTX-CEO dat de Rusland-Oekraïne crisis had geleid tot een uitverkoop in de traditionele en cryptomarkt. De prijs van Bitcoin is steeds meer gecorreleerd aan de S&P 500 en NASDAQ bewegingen.

Vraag naar Bitcoin kan groeien

Bankman-Fried merkte verder op dat Europa hoogstwaarschijnlijk zal worden getroffen door een valutadestabilisatie. Als zodanig zou de invasie in Oekraïne de vraag creëren naar alternatieve manieren waarop mensen hun rijkdom kunnen opslaan, en Bitcoin zou een van de voor de hand liggende keuzes zijn.

De CEO zei ook dat de cryptomarkt twee soorten investeerders omvat: fundamentele en algoritmische investeerders. De fundamentele belegger nam beslissingen op basis van zijn sentimenten over de hele markt, terwijl een algoritmische belegger op gegevens vertrouwde.

De fundamentele belegger zal kopen wanneer de markt daalt, omdat hij een kans zal grijpen. Vanwege de groeiende correlatie tussen Bitcoin en de aandelenmarkt, zal een algoritmische belegger echter verkopen tijdens een internationale crisis. De twee facties zullen een push-and-pull effect veroorzaken in de prijsbeweging van Bitcoin. Volgens Bankman-Fried heeft deze actie ertoe geleid dat het gedrag van Bitcoin met 8% is gedaald nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen.

Bitcoin vertoont momenteel tekenen van een sterk herstel. De munt is de afgelopen 24 uur met meer dan 8% gestegen om op het moment van schrijven te handelen op $ 38.427.

Het bericht FTX CEO legt uit waarom Bitcoin na de Oekraïne crisis daalde tot $34K verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*