Crypto-Prijzen.nl

FTX CEO bekritiseert cryptobeurzen vanwege hun standpunt over sancties tegen Rusland

FTX CEO bekritiseert cryptobeurzen vanwege hun standpunt over sancties tegen Rusland

Cryptocurrency handelsplatforms staan onder intense druk van wereldwijde regelgevers om ervoor te zorgen dat Rusland geen crypto gebruikt om westerse sancties te vermijden. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, heeft zijn bezorgdheid geuit over het standpunt van deze beurzen.

Eind februari drong Oekraïne er bij alle grote beurzen op aan om te stoppen met het aanbieden van hun diensten aan Russische gebruikers. Sommige van de toonaangevende beurzen, waaronder Binance, Coinbase en Kraken, merkten echter op dat ze niet alle Russische gebruikers zouden blokkeren. Ze stelden echter dat een dergelijk verbod mogelijk was als er een wettelijke vereiste was.

FTX bekritiseert beurzen over hun reactie op sancties tegen Rusland

In een interview met Reuters merkte Bankman-Fried op dat de antwoorden van deze beurzen niet hielpen bij het verschaffen van duidelijkheid over de regelgeving. Hij merkte op dat deze reacties kunnen worden aangezien voor deze uitwisselingen die zich willen verzetten tegen crypto regelgeving.

“Ik denk dat het in wezen anti-regelgevend was, het is hoe het is waargenomen, en ik denk dat het zo klinkt, en ik denk dat dat een behoorlijk groot perceptieprobleem heeft veroorzaakt”, verklaarde de executeur.

Nadat de vice-premier van Oekraïne, Mykhailo Fedorov, er bij alle grote beurzen op had aangedrongen hun diensten aan Russische en Wit-Russische gebruikers stop te zetten, merkten topbeurzen op dat het oneerlijk zou zijn om een eenzijdig verbod op te leggen, omdat dit gevolgen zou hebben voor gewone Russische gebruikers die mogelijk ook tegen het conflict zijn.

Deze topbeurzen zijn echter in overeenstemming gebleven met de sancties. Ze hebben hun diensten aan Russische gebruikers en banken die gesanctioneerd zijn stopgezet.

De cryptorekening van Elizabeth Warren

Elizabeth Warren heeft een wetsvoorstel ingediend om naleving in de cryptocurrency ruimte te waarborgen. Het wetsvoorstel komt omdat sommige wetgevers niet overtuigd zijn van de onmogelijkheid van Rusland om de markt voor cryptocurrency te gebruiken om westerse sancties te omzeilen.

Het wetsvoorstel met de titel “Digital Asset Sanctions Compliance Enhancement Act” is bekritiseerd door de cryptogemeenschap. Leden van de gemeenschap hebben verklaard dat dit wetsvoorstel de privacy van gebruikers in gevaar zou kunnen brengen en innovatie zou verstikken. De indiening van dit wetsvoorstel zou achter de opmerkingen van Bankman-Fried kunnen zitten dat cryptocurrency beurzen effectief moeten communiceren over hoe ze zullen voldoen aan de sancties die tegen Rusland zijn opgelegd.

Het bericht FTX CEO bekritiseert cryptobeurzen vanwege hun standpunt over sancties tegen Rusland verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*