Crypto-Prijzen.nl

FTX bundelt krachten met CoinShares om Solana ETP te lanceren

FTX bundelt krachten met CoinShares om Solana ETP te lanceren

FTX CEO says that the derivatives exchange won't list illiquid futures

De toonaangevende cryptobeurs FTX (FTX/USD) en CoinShares, de meest vooraanstaande investeringsmaatschappij voor digitale activa in Europa met $3,8 miljard aan activa onder beheer, hebben vandaag een samenwerking aangekondigd.

Het fysiek ondersteunde Solana ETP (exchange-traded product) is hun eerste project. Het wordt gelanceerd met 1 miljoen SOL (SOL/USD) aan startkapitaal, een beheervergoeding van nul en een inzetbeloning van 3,0% per jaar, vernam Invezz uit een persbericht op PR News Wire. De ETP is ontworpen om inzetbeloningen transparant te delen.

Een grote sprong voorwaarts

De samenwerking van FTX met CoinShares is hun laatste stap in de institutionele ruimte na de lancering van FTX Access, dat indexproducten, analytische tools, adviesdiensten, handelsuitvoering en meer biedt.

De overeenkomst is in lijn met de missie van CoinShares om de kloof tussen digitale activa en traditionele financiën op een transparante, beveiligde en vertrouwde manier te overbruggen.

Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, geeft commentaar op de samenwerking:

Het doel van FTX Access is om diensten en producten van institutionele kwaliteit op een kosteneffectieve manier op de markt te brengen. We willen alleen producten lanceren die echt innovatief zijn en waarde toevoegen aan onze klanten. CoinShares heeft een bewezen staat van dienst in het verstrekken van innovatieve en gereguleerde investeringsvehikels voor crypto activa voor bijna tien jaar aan Europese investeerders, waardoor ze de voor de hand liggende keuze zijn om mee samen te werken voor institutionele aanbiedingen. We zijn verheugd om met CoinShares samen te werken om investeerders toegang te geven tot het Solana ecosysteem en we kijken ernaar uit om verder samen te werken aan aanvullende aanbiedingen.

Geavanceerd technisch platform overbrugt CeFi en digitale activa

Het Solana ETP project maakt gebruik van Galata, het technologieplatform van CoinShares, dat als een brug fungeert en digitale activamarkten en -protocollen verbindt met CeFi platforms, samen met het toonaangevende aanbod van de cryptobeurs aan institutionele klanten.

De Solana ETP van CoinShares zal worden genoteerd op Xetra, een toonaangevende Duitse markt. Dit is hun vierde ETP lancering dit jaar.

CoinShares CEO Jean-Marie Mognetti verklaarde:

Bij CoinShares hebben we een agressieve strategie om de algehele groei van het bedrijf en het ecosysteem van digitale activa als geheel te stimuleren. Een integraal onderdeel van ons groeiproces is het aangaan van strategische partnerschappen met vooraanstaande bedrijven die ons in staat stellen om onze investeerders extra waarde te bieden en ons institutionele aanbod te vergroten, waardoor onze klanten extra marktpenetratie krijgen. Een gedeeld doel van FTX en CoinShares is om instellingen toegang te bieden tot cryptocurrency markten en door deze samenwerking zullen beide bedrijven hun toonaangevende technologie kunnen gebruiken om innovatieve producten op de markt te brengen.

Frank Spiteri, Chief Revenue Officer van CoinShares, voegde toe:

De feedback op onze groeiende reeks innovatieve uitgezette ETP’s was overweldigend positief, en door samen te werken met FTX om de eerste Solana ETP te creëren met transparante inzetbeloningen voor investeerders, kunnen we onze toewijding om investeerders te voorzien van best-in-class gereguleerde crypto verdubbelen producten.

Het bericht FTX bundelt krachten met CoinShares om Solana ETP te lanceren verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*