Crypto-Prijzen.nl

FTX blijft imperium uitbreiden en investeert in Coral’s Backpack

FTX blijft imperium uitbreiden en investeert in Coral’s Backpack

Crypto-exchange FTX, geleid door Sam Bankman-Fried, heeft dit jaar veel pers gekregen omdat het als geldschieter “of last resort” optrad en biedingen uitbracht op noodlijdende bedrijven zoals BlockFi, terwijl de besmettingscrisis zich over de cryptomarkten verspreidde.

Vandaag werd aangekondigd dat de venture-tak, FTX Ventures, mede-leider is van een strategische ronde van $20 miljoen in Coral, de makers van Anchor, het populairste Solana-ontwikkelingsraamwerk.

Het geld zal worden gebruikt om Coral’s eerste vlaggenschipproduct, genaamd Backpack, te lanceren. Het uitgangspunt voor Backpack is intrigerend – een interactieve wallet die crypto-native ervaringen levert via uitvoerbare NFT’s (xNFTS). Het idee is dat gebruikers op één plek toegang hebben tot al hun activa en gedecentraliseerde apps.

Het lijkt eenvoudig, maar dat is een beetje het punt. Ik heb vaak geschreven over hoe een van de grootste problemen van crypto blijft hoe onhandig de wallet-ervaring kan zijn. Bovendien is het lastig om tussen browsers, tabbladen en wallets te springen. Backpack is bedoeld om deze problemen op te lossen.

Backpack is ontworpen als een flexibele tunnel, waardoor gebruikers kunnen landen bij applicaties, games of activa over blockchains – nogmaals, iets waar crypto tot nu toe niet erg goed in was. Dit probleem is mogelijk de reden waarom FTX Ventures hun hoofd omdraaide door deze investering, naast andere deelname van Jump Crypto (ook co-leiders), Milticoin Capital, Anagram en K5 Global.

Dit is mogelijk het ‘iPhone-lanceringsmoment’ voor Web 3 met xNFT’s als apps, xNFT-marktplaats als de App Store en CoralOS als iOS. Het is verrassend dat Backpack tot nu toe niet in Web3 is gebouwd

Ramnik Arora, hoofd product bij FTX

Dit is natuurlijk een crypto-startup en brengt, zoals elke startup, een gezond risico met zich mee. Voeg daarbij het turbulente macroklimaat, waar financiële activa over de hele wereld worden gehamerd, en het is absoluut een nerveuze tijd om een start-up te zijn.

Desalniettemin is de verhoging een krachtig signaal van intentie en welkom goed nieuws, iets wat we tegenwoordig maar heel weinig krijgen.

Voor FTX hopen ze dat Coral’s Backpacker zijn potentieel zal waarmaken en rendement zal opleveren dat alleen crypto-startups kunnen. Backpack is onlangs gelanceerd in Private Beta, en – puristen zullen blij zijn om te weten – de code is open-source.

Ik schreef onlangs over hoe goed FTX is geweest, naast Binance , in vergelijking met de meeste beurzen. Het bedrijf werd voorzichtig geleid door Sam Bankman-Fried, en naarmate de bearmarkt is aangebroken, is de kloof tussen FTX en Binance en enkele van de andere agressievere spelers in de ruimte overduidelijk geworden.

Net als de aard van het spel, is dit een investering van lange duur. Maar FTX blijft hun portfolio uitbreiden en hun invloed op de cryptocurrency-industrie vergroten. Het zal hopen dat op een dag het geld dat in dit artikel wordt genoemd peanuts is in vergelijking met wat het waard is.

Het bericht FTX blijft imperium uitbreiden en investeert in Coral’s Backpack verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*