Crypto-Prijzen.nl

FTX biedt zijn suggesties aan de VS voor crypto regelgeving

FTX biedt zijn suggesties aan de VS voor crypto regelgeving

Bitcoin options trading now available on FTX

De regelgevers van de Verenigde Staten hebben eindelijk besloten dat het tijd is voor het land om wat wetten te krijgen met betrekking tot de steeds groter wordende cryptocurrency industrie. Hoewel velen in de industrie bereid zijn om elke vorm van regels te accepteren, lijkt cryptobeurs FTX te zijn gekomen met zijn eigen idee van hoe de gereguleerde crypto industrie eruit zou moeten zien.

Niet alleen bood de beurs zijn eigen crypto regelgeving aan als suggestie, maar het lijkt erop dat zijn suggesties de crypto sector meer flexibiliteit kunnen bieden.

De beurs publiceerde eerder vandaag een document met haar suggesties, waarin wijzigingen worden voorgesteld in het regelgevingsbeleid van de VS. De eerste belangrijke regel die het voorstelt, is dat de beurzen de mogelijkheid krijgen om hun eigen enkele primaire toezichthouder te selecteren. Het document wijst erop dat CFTC verantwoordelijk is voor grondstoffenderivaten, terwijl de SEC contante effecten regelt.

Aangezien sommige platforms zich bezighouden met zowel derivaten als spothandel, stelt FTX voor om de platforms toe te staan één regelgever als hun primaire regelgever te kiezen. Omdat het zelf een beurs is, zou deze regel waarschijnlijk zeer gunstig zijn voor de FTX zelf, vooral omdat deze zowel als derivaten als spotbeurs werkt.

FTX wil ook een lijst met geregistreerde stablecoins

De rest van de voorstellen die de beurs aanbiedt, hebben betrekking op zaken als risicobeoordeling, klantenbescherming, bewaring, KYC en AML of andere veelvoorkomende zaken met betrekking tot naleving van de regelgeving.

Een opmerkelijk gedeelte gaat over de kwestie van stablecoins, waar FTX in het verleden ook al commentaar op heeft gegeven. Het platform wil dat de regelgevers een lijst met geregistreerde stablecoins maken, ervoor zorgen dat ze goed en regelmatig worden gecontroleerd en betrouwbaar zijn.

Interessant is dat FTX niet de eerste is die op het idee komt om zijn eigen regelgeving voor te stellen in de hoop dat de regelgevers ze accepteren. Coinbase publiceerde twee maanden geleden, in oktober, een soortgelijk document. Coinbase raadde echter eenvoudigweg een uniforme benadering van regelgeving aan, wat suggereert dat de overheid één nieuwe regelgevende instantie zou creëren.

The post FTX biedt zijn suggesties aan de VS voor crypto regelgeving appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*