Crypto-Prijzen.nl

FTX bereikt een waardering van $32 miljard na een financieringsronde

FTX bereikt een waardering van $32 miljard na een financieringsronde

De op de Bahama’s gebaseerde cryptobeurs FTX heeft een waardering van $ 32 miljard bereikt na het voltooien van de Series C financieringsronde. Het bedrijf onthulde dit nieuws eerder vandaag via een persbericht en merkte op dat het $ 400 miljoen binnenhaalde in de financieringsronde. Naar verluidt was dit de derde financieringsronde van FTX in zes maanden.

Gecombineerd met de twee eerdere financieringsrondes heeft deze investering ervoor gezorgd dat het bedrag dat FTX de afgelopen zes maanden uit durfkapitaal heeft opgehaald, $ 1,80 miljard heeft bereikt. Ook de waardering van FTX steeg in deze periode met meer dan 75%.

In een reactie op het succes van de Series C financieringsronde zei FTX CEO Sam Bankman-Fried:

Onze Series C financieringsronde vertegenwoordigt een mijlpaal voor FTX, aangezien we in zes maanden bijna $ 2 miljard hebben opgehaald. Deze ronde ondersteunt onze voortdurende missie om innovatieve producten en diensten op de markt te brengen en om ons wereldwijde bereik uit te breiden met extra licenties over de hele wereld.

FTX blijft snel groeien

Bankman-Fried voegde eraan toe dat FTX, met de voortdurende steun van toegewijde investeerders en gebruikers, ernaar streeft toezichthouders te blijven betrekken om gemakkelijke toegang tot digitale activa op een veilige en conforme manier mogelijk te maken. Hij merkte verder op dat FTX van plan is om samen met zijn investeerders te blijven werken om zijn missie te bereiken en zijn snelle groei in 2022 en daarna voort te zetten.

Volgens FTX waren er in deze ronde onder meer bedrijven zoals Temasek, Paradigm, Ontario Teachers’ Pension Plan Board, NEA, IVP, SoftBank Vision Fund 2, Lightspeed Venture Partners, Steadview Capital, Tiger Global en Insight Partners.

Met name deze bedrijven namen de afgelopen week ook deel aan de Series A financieringsronde van FTX.US, het zusterbedrijf van FTX. De bedrijven injecteerden $ 400 miljoen in het bedrijf, waardoor de waardering op $ 8 miljard kwam.

Met FTX en zijn zusterbedrijf die ongelooflijk goed presteren, is het bedrijf tijdens de lancering in 2019 van een onbekende entiteit uitgegroeid tot een belangrijke speler in de crypto ruimte, en kan het concurreren met toonaangevende beurzen zoals Coinbase en Binance.

Bankman-Fried zegt dat crypto geen langetermijn wintermarkt zal betreden

Nu FTX en FTX.US in januari $ 800 miljoen hebben opgehaald, is het duidelijk dat de cryptosector ondanks de recente crash steeds populairder wordt, vooral onder institutionele beleggers.

Op het moment van schrijven verandert Bitcoin (BTC/USD), de leidende cryptovaluta door kapitalisatie, van eigenaar voor $ 38.637,49 na een winst van 2,67% in de afgelopen 24 uur. Hoewel de munt is hersteld van de handel onder $ 34.000,00 (£ 25.275,77), is het vermeldenswaard dat het 43,94% lager is dan zijn ATH.

Ondanks de recente ineenstorting zei Bankman-Fried dat hij niet denkt dat de crash zou leiden tot een crypto-winter op de lange termijn.

Hij voegde eraan toe dat

Er zijn veranderingen geweest in de verwachtingen van de rentetarieven, en dat heeft de cryptomarkten in beweging gebracht. Maar het heeft ook de markten meer in het algemeen in beweging gebracht.

La notizia FTX bereikt een waardering van $32 miljard na een financieringsronde era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*