Crypto-Prijzen.nl

FTX bereikt een waardering van $32 miljard na een financieringsronde van $400 miljoen

FTX bereikt een waardering van $32 miljard na een financieringsronde van $400 miljoen

FTX, een van de grootste cryptocurrency beurzen, heeft onlangs een financieringsronde afgesloten die de waardering verhoogde tot $ 32 miljard. Een maandagaankondiging merkte op dat de uitwisseling $ 400 miljoen had opgehaald in een Series C financieringsronde.

Dit is de derde financieringsronde voor het in de Bahama’s gevestigde bedrijf binnen negen maanden, wat aantoont dat de cryptosector investeerders blijft aantrekken.

FTX groeit ondanks marktdip

FTX is zowel een derivatenbeurs als een spothandelsplatform. Het bedrijf heeft een bereik in veel landen, maar de beurs opereert onder FTX US in de VS. Zowel FTX als FTX US hebben een breed scala aan investeerders aangetrokken.

Ondanks deze groeiende interesse in de crypto ruimte door investeerders, is de markt de afgelopen maand aanzienlijk gedaald. In een recent interview met CNBC meende de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried,

Ik denk dat we geen crypto winter voor de lange termijn ingaan.

“Er zijn veranderingen geweest in de verwachtingen van de rentetarieven, en dat heeft de cryptomarkten in beweging gebracht. Maar het heeft ook de markten in het algemeen in beweging gebracht”, voegde Bankman-Fried eraan toe. De executive zou kunnen verwijzen naar de traditionele financiële markt die ook is gedaald te midden van het nieuws dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente zou verhogen om de groeiende inflatie te beteugelen.

Een van de belangrijkste concurrenten van FTX op het gebied van cryptovaluta is Coinbase. Vorig jaar werd Coinbase een beursgenoteerd bedrijf, en in verband hiermee merkte Bankman-Fried op: “Ik weet niet zeker of we dat zullen doen. Ik zag het gebeuren, ik zag het niet gebeuren. We hebben niet het gevoel dat we daar een specifieke behoefte aan hebben.”

FTX gericht op regelgeving

De cryptomarkt is de afgelopen jaren flink gegroeid, maar deze groei heeft ook de aandacht van toezichthouders getrokken. Bankman-Fried merkte op dat de beurs op zoek was naar exploitatievergunningen in verschillende rechtsgebieden.

FTX.US heeft onlangs toestemming gekregen van de VS om derivatenproducten aan te bieden, waaronder futures en opties. Met deze producten kunnen beleggers speculeren op prijsbewegingen. De executive is ook optimistisch over de goedkeuring van de regelgevende instanties in het ‘bulk van de westerse wereld’ tegen eind 2021.

Sinds oktober merkt FTX op dat het gebruikersbestand met 60% is gegroeid. De beurs ontving nog een financiering die de waardering in oktober op $ 25 miljard bracht.

La notizia FTX bereikt een waardering van $32 miljard na een financieringsronde van $400 miljoen era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*