Crypto-Prijzen.nl

FTC waarschuwt voor nieuwe scam met crypto geldautomaten

FTC waarschuwt voor nieuwe scam met crypto geldautomaten

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft een waarschuwing gepubliceerd over een nieuwe scam waarbij geldautomaten met cryptocurrency betrokken zijn. De commissie heeft opgemerkt dat bij de scam personen betrokken zijn die zich voordoen als overheidsfunctionarissen of nutsbedrijven.

Het rapport van de FTC stelt verder dat de scam drie hoofdkenmerken heeft. Deze functies zijn de QR code, de imitator en een geldautomaat voor cryptocurrency. Bovendien worden slachtoffers verleid om geld te sturen met behulp van de verstrekte crypto geldautomaat.

Imitators die het publiek voor de gek houden

De FTC merkte op dat fraudeurs de identiteit van openbare en particuliere functionarissen nabootsten. De bedriegers gebruikten ook datingapplicaties om zich voor te doen als potentiële romantische partners. Ze zouden ook de slachtoffers bellen om aan te kondigen dat er een prijs had gewonnen.

Ondanks de strategie die de fraudeurs gebruikten om het slachtoffer te bereiken, eindigde de scam er altijd in dat de fraudeur om geld van het slachtoffer vroeg. Een persoon die overtuigd is om het geld te verzenden, wordt verzocht contant geld op te nemen en vervolgens naar een geldautomaat met cryptocurrency te gaan.

Daarna wordt het slachtoffer gevraagd om cryptocurrency te kopen met behulp van een crypto geldautomaat. De oplichter deelt de QR code van zijn portemonnee adres met het slachtoffer.

Personen die geen kennis hebben van het gebruik van crypto geldautomaten, worden gedupeerd met deze code. De fraudeur vraagt het slachtoffer de toegestuurde code te scannen, waarna de gekochte cryptocurrencies worden overgemaakt naar de rekening van de fraudeur.

Een van de leidinggevenden van FTC van de afdeling Consumenten- en Bedrijfseducatie zei:

Dit is het belangrijkste om te weten: niemand van de overheid, wetshandhaving, nutsbedrijf of prijspromotor zal je ooit vertellen om ze met cryptocurrency te betalen. Als iemand dat doet, is het elke keer oplichterij.

Cryptocriminaliteit neemt toe

Dit jaar heeft de hausse in cryptocurrencies een kans gecreëerd voor fraudeurs die willen profiteren van nieuwe handelaren in de sector. Uit een cryptocriminaliteitsrapport voor 2021 bleek dat er in de loop van het jaar voor $ 7,7 miljard aan cryptocurrencies werd gestolen via verschillende oplichtingspraktijken.

Dit is een opmerkelijke stijging, aangezien het aantal misdrijven 81% hoger was dan wat in 2020 werd gemeld. De stijging wordt deels toegeschreven aan een toestroom van cryptohandelsactiviteiten.

The post FTC waarschuwt voor nieuwe scam met crypto geldautomaten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*