Crypto-Prijzen.nl

FINRA legt Robinhood $70 miljoen aan boetes op

FINRA legt Robinhood $70 miljoen aan boetes op

De Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) heeft Robinhood Financial LLC bevolen om ongeveer $ 70 miljoen ($ 50,68 miljoen) aan boetes te betalen voor onethische handelspraktijken. De zelfregulerende organisatie onthulde dit nieuws eerder vandaag via een persbericht en merkte op dat het Robinhood een boete van $ 57 miljoen (£ 41,26 miljoen) had opgelegd. Bovendien beval FINRA de financiële dienstverlener om $ 12,6 miljoen (£ 9,12 miljoen) terug te betalen aan duizenden klanten die leden onder de misleidende communicatie.

Volgens het persbericht is dit het grootste bedrag dat FINRA ooit een bedrijf heeft opgedragen om te betalen, en het dient om de ernst van de overtredingen te benadrukken. FINRA legde uit waarom het besloot om Robinhood zo’n hoge boete op te leggen en zei dat het de wijdverbreide schade die het bedrijf zijn klanten heeft toegebracht, overweegt.

Volgens FINRA omvatten de schendingen van Robinhood onder meer het terloops aanbieden van misleidende informatie aan miljoenen van zijn gebruikers in gevallen die dateren uit 2016, waardoor miljoenen van zijn klanten te lijden hebben onder de systeembrede uitval in maart 2020. Bovendien beweert FINRA dat Robinhood geen redelijke klantidentificatie had en dat het bedrijf geen volledige marktgegevens weergaf.

Op zoek naar de belangen van investeerders

Volgens Jessica Hopper, de Executive Vice President en hoofd van FINRA’s Department of Enforcement, is deze straf bedoeld om alle bij FINRA aangesloten bedrijven eraan te herinneren dat ze zich moeten houden aan de regels die de bemiddelingsruimte regelen, wat er ook gebeurt. Ze beweerde dat deze regels er zijn om investeerders te beschermen en de marktintegriteit te handhaven. Als zodanig kunnen bedrijven ze niet buigen of opofferen om innovatief te blijven of gewoon omdat ze bereid zijn dingen te breken en ze later te repareren.

FINRA legde uit waarom het van vitaal belang is om zich te concentreren op de bescherming van beleggers en belichtte het geval van een 20-jarige margehandelaar die in juni 2020 zijn leven nam nadat hij dacht enorme verliezen te hebben geleden. In werkelijkheid had Robinhood onnauwkeurige negatieve kassaldi getoond aan de overledene en andere klanten. Deze valse informatie zorgde er ook voor dat duizenden andere gebruikers verliezen leden van $ 7 miljoen.

Hoewel Robinhood deze beschuldigingen niet erkende of weerlegde, zei Jacqueline Ortiz Ramsay, hoofd communicatie over het openbare beleid, dat Robinhood zwaar heeft geïnvesteerd in het verbeteren van de stabiliteit van zijn platform. Ze voegde eraan toe dat het bedrijf ook werkt aan het bouwen van teams voor klantenondersteuning en juridische naleving. Naar verluidt heeft het bedrijf momenteel 2.700 medewerkers in dienst op de afdeling klantenondersteuning.

The post FINRA legt Robinhood $70 miljoen aan boetes op appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*