Crypto-Prijzen.nl

Filecoin wordt Flow partner, maakt NFT’s meer gedecentraliseerd

Filecoin wordt Flow partner, maakt NFT’s meer gedecentraliseerd

Filecoin (FIL/USD) en de Flow (FLOW/USD) Blockchain hebben een officieel partnerschap aangekondigd voor de opslag van NFT’s die zijn geslagen op Dapper Lab. Filecoin zal in een beweging gedecentraliseerde opslag bieden om ervoor te zorgen dat de NFT’s van houders en uitgevers veilig, toegankelijk en beveiligd zijn. In augustus kondigde Dapper Labs aan dat ze werkten aan een integratie tussen Filecoin en Flow.

Flow maakt gebruik van NFT’s en maakt gebruik van IPFS adressering

De samenwerking maakt het voor gebruikers van Flow ecosystemen mogelijk om gebruik te maken van InterPlanetary File System (IPFS) inhoudsadressering, NFT’s te minten en tokens vast te houden in gedecentraliseerde opslag die Filecoin host. IPFS inhoudsadressering is een levensvatbaar alternatief voor locatieadressering, waarbij online gegevens worden opgehaald van achter URL’s en van specifieke locaties op internet.

Volgens Filecoin heeft de traditionele benadering van adressering enkele “voor de hand liggende” nadelen, zoals het vertrouwen op gecentraliseerde entiteiten die de inhoud kunnen beheren omdat ze eigenaar zijn van de locaties.

Filecoin kent in aanmerking komende NFT projecten elk $5K toe

Als onderdeel van het partnerschap zal Filecoin $ 5.000 weggeven voor elk in aanmerking komend NFT project op Flow dat integreert met zijn netwerk of IPFS in het kader van zijn “Next Step Grants” project. Filecoin verklaarde:

Bij op inhoud gebaseerde adressering wordt inhoud niet langer opgehaald van afzonderlijke locaties op internet. In plaats daarvan wordt inhoud opgehaald van alle deelnemende nodes op het IPFS netwerk die de inhoud hebben die u aanvraagt. Naarmate het Flow ecosysteem groeit, zal de gedecentraliseerde opslagoplossing van Filecoin toekomstige applicaties die op Flow zijn gebouwd, een gemakkelijke manier bieden om NFT media assets en metadata te beschermen.

Flow Blockchain organiseert NBA Top Shot en andere top NFT-projecten

De Flow Blockchain, die eind vorig jaar door Dapper werd opgericht, herbergt NBA Top Shot, CryptoKitties en andere top NFT projecten. In september haalde Dapper $ 250 miljoen aan financiering op en tekende een reeks partnerschappen met marktleiders.

Op 30 september hebben Dapper en de NFL hun krachten gebundeld om een American football equivalent van NBA Top Shot on Flow te lanceren, dat naar verwachting eind 2021 zal verschijnen. Dapper zal de $ 250 miljoen gebruiken om NBA Top Shot op te schalen en waardevolle sporten, muziek te financieren en amusementsprojecten.

The post Filecoin wordt Flow partner, maakt NFT’s meer gedecentraliseerd appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*