Crypto-Prijzen.nl

Fidelity lanceert een Bitcoin ETP

Fidelity lanceert een Bitcoin ETP

Om te voldoen aan de toegenomen vraag naar digitale activa van Europese investeerders, heeft Fidelity International een fysiek Bitcoin (BTC/USD) op de beurs verhandeld product op de markt gebracht, meldde FT. De bewaarder van de Bitcoin ETP is Fidelity Digital Assets, de digitale activatak van het in de VS gevestigde Fidelity Investments.

Deze ontwikkeling volgt op een gelijkaardige zet van Invesco. Drie maanden geleden lanceerden ze een Bitcoin ETP tegen de achtergrond van de toenemende bereidheid van grote vermogensbeheerders om de cryptocurrency ruimte te betreden.

Fidelity ETP alleen beschikbaar voor professionele beleggers

Fidelity’s Bitcoin ETP zal beschikbaar zijn voor professionele en institutionele beleggers in Europa. Het is genoteerd aan Xetra in Frankfurt en zal in de nabije toekomst worden verhandeld op Zurich’s Six.

Nick King, hoofd van op de beurs verhandelde fondsen bij Fidelity, noemde de lancering de eerste stap in de richting van “productmogelijkheden voor digitale activa” en een “belangrijke evolutie” in de ETP productsuite van zijn bedrijf.

De ETP kwam op de markt met activa ter waarde van ca. $ 6 miljoen. Het heeft een lopende kosten van 0,75%. Christian Staub, algemeen directeur voor Europa bij Fidelity, zei:

De onderliggende gedistribueerde grootboektechnologie van de ETP heeft het potentieel om in de loop van de tijd een revolutie teweeg te brengen in het financiële systeem en grote delen van de financiële wereld te ontwrichten met ingrijpende gevolgen voor beleggers.

Volgens een recent onderzoek van Fidelity Digital Assets wil bijna driekwart van de institutionele beleggers in de nabije toekomst kunnen investeren in of kopen van digitale activa. De overgrote meerderheid van de respondenten voegde toe dat ze verwachtten dat hun portfolio de komende vijf jaar digitale assets zou bevatten.

Fidelity is officieel geregistreerd bij de UK FCA

De lancering komt in het kielzog van de Britse Financial Conduct Authority die Fidelity Digital Assets vorig jaar de officiële registratiestatus heeft verleend voor zijn handels- en bewaaractiviteiten voor digitale activa. Voorheen stond de digitale activatak van Fidelity Investments als tijdelijk lid in het register van de FCA.

Aanvankelijk introduceerde Fidelity Digital Assets digitale activadiensten voor institutionele beleggers in de VS. In 2019 richtten ze een Europese buitenpost op.

Fidelity heeft in totaal $ 813 miljard aan activa onder beheer. Begin december lanceerde Fidelity Investments een in Canada gevestigde fysieke Bitcoin ETF, die activa ter waarde van $ 30 miljoen beheert.

La notizia Fidelity lanceert een Bitcoin ETP era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*