Crypto-Prijzen.nl

Fed voorzitter bezorgd over adoptie van digitale activa

Fed voorzitter bezorgd over adoptie van digitale activa

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, heeft zijn bezorgdheid geuit over de cryptocurrency sector. De functionaris verklaarde dat private cryptocurrencies en stablecoins een risico vormden voor de stabiliteit van de financiële sector.

Fed voorzitter bezorgd over cryptogebruik

Tijdens een panelhoorzitting bij de Bank for International Settlements merkte Powell op dat er een duidelijk regelgevend kader voor cryptocurrencies nodig was. Dit regelgevingskader zou de economie helpen beschermen tegen de toenemende acceptatie van cryptocurrencies.

Powell zei,

Onze bestaande regelgevingskaders zijn niet gebouwd met een digitale wereld in gedachten. Stablecoins, digitale valuta’s van centrale banken en meer in het algemeen digitale financiën vereisen wijzigingen in bestaande wet- en regelgeving of zelfs geheel nieuwe regels en kaders.

Powell voegde eraan toe dat er bezorgdheid bestond over de effecten van sommige digitale activaproducten op de financiële stabiliteit. Hij merkte op dat uit geen historische gegevens blijkt hoe sommige van deze producten zullen reageren in geval van marktrecessie.

De functionaris sprak ook over het gebruik van cryptocurrencies bij het witwassen van geld en andere illegale activiteiten. Volgens hem moesten regeringen samenwerken om ervoor te zorgen dat digitale activa sterk werden gecontroleerd. Bovendien moesten overheden financiële producten ondersteunen die waarde voor investeerders opleverden.

Dit is niet de eerste keer dat Powell kritiek heeft op de crypto ruimte. in januari merkte hij op dat de financiële risico’s van het gebruik van stablecoins “een zeer hoge prioriteit” hadden. Stablecoins zijn particuliere cryptocurrencies waarvan de waarde is gekoppeld aan een ander stabiel activum, zoals fiat-valuta. Stablecoins hebben over het algemeen stabiele waarden in vergelijking met andere cryptocurrencies.

Federal Reserve over de lancering van een CBDC

Vorig jaar merkte de Federal Reserve op dat het even zou duren voordat een digitale dollar zou worden gelanceerd. De instelling merkte op dat de VS niet zouden concurreren met landen als China die al een stap verder zijn met het lanceren van hun CBDC’s. Powell voegde eraan toe dat de VS de mogelijkheid om fouten te maken bij het lanceren van een CBDC moesten verkleinen.

De Amerikaanse president, Joe Biden, heeft onlangs een uitvoerend bevel over digitale valuta ondertekend. Het bevel gaf federale agentschappen de opdracht om samen te werken om de markt voor cryptocurrency te reguleren. Het noemde ook de beoordeling van de haalbaarheid van een digitale dollar voor de Amerikaanse economie.

Het bericht Fed voorzitter bezorgd over adoptie van digitale activa verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*