Crypto-Prijzen.nl

Fearless Girl creator Kristen Visbal onthult NFT-collectie

Fearless Girl creator Kristen Visbal onthult NFT-collectie

Kristen Visbal, maker van het iconische bronzen standbeeld Fearless Girl in het Wall Street gedeelte van New York City, kondigde vandaag de lancering aan van een NFT-collectie met de eerste drop op 10 mei. De lancering markeert de eerste virtuele weergave van de sculptuur, een werk dat symbool staat voor gendergelijkheid en dat miljoenen heeft geïnspireerd.

Visbal is een samenwerking aangegaan met het digitale kunsthuis 9ifx.net om haar storyboards tot leven te brengen en zal 226 NFT’s vrijgeven, waaronder een enkele kopie van een microfilm, gecombineerd met de eerste privéplaatsing van een standbeeld van Fearless Girl op ware grootte.

Een nieuw tijdperk van empowerment

Het bekende beeld, dat in 2017 op Internationale Vrouwendag werd onthuld, is van een jong meisje met een vastberaden houding en haar handen op haar heupen die naar de lucht kijkt, klaar om de wereld te veroveren.

De NFT-release – getiteld “Superstar Drop: Free Fearless Girl” – brengt dit symbool van gelijkheid tot leven in een geheel nieuw formaat, neemt de virtuele wereld over en presenteert een nieuw tijdperk van empowerment in het digitale tijdperk.

Kristen Visbal zei:

Velen hebben gevraagd om een haalbaar verzamelobject van Fearless Girl. NFT’s zijn de oplossing, een klein stukje Fearless Girl aanbieden als bewegende kunst! Fearless Girl symboliseert de roep om gendergelijkheid op de werkvloer en wordt elke dag door miljoenen gezien. Nu ze de virtuele wereld betreedt, kunnen vrouwen in het hele land en over de hele wereld elke dag, hun eigen onverschrokken meisje bij zich dragen.

Over de drieledige collectie

De collectie bevat een drieledige, limited-edition collectible drop en geeft de figuur artistiek weer als een universeel wezen dat evolueert uit hemelse materie. Tier One combineert een korte NFT-film met een fysiek beeld op ware grootte van Fearless Girl.

Tier Two bevat een NFT-video die een vurige Fearless Girl toont die afkomstig is van een komeet en is gekoppeld aan een 22-inch fysieke bronzen miniatuur.

Tier Three presenteert zeven NFT-ruilkaarten met verschillende weergaven van Fearless Girl gemarkeerd op een bewegende achtergrond van levendige nevels. De eerste drop van de collectie is van Tier Two, die vanaf 10 mei op OpenSea wordt geveild, met Tier Three en One later in mei.

Verkoop gaat naar het streven voor gelijkheid

De opbrengst van de NFT-verkoop zal Visbal haar inspanningen ondersteunen om Fearless Girl te “bevrijden” van de fysieke wereld en het beeldhouwwerk opnieuw af te stemmen op de gelijkheidsidealen waar ze achter staat.

Sinds de onthulling zijn de gelijkheidsidealen achter Fearless Girl vervangen door een bekrompen oproep tot bestuursdiversiteit en de brede boodschappen van gelijkheid, gelijke beloning, empowerment, onderwijs en het algemene welzijn van vrouwen zijn belemmerd, vergeten. Zelfs het bord verderop in de straat van de casting in New York laat ze weg.

Visbal’s bedoeling is om de integriteit van Fearless Girl te herstellen door het figuur opnieuw af te stemmen op haar idealen, een belofte aan integriteit die ze in 2017 deed.

Het bericht Fearless Girl creator Kristen Visbal onthult NFT-collectie verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*