Crypto-Prijzen.nl

Factureren in crypto – Vraag en antwoord over Request Finance

Factureren in crypto – Vraag en antwoord over Request Finance

Op de cryptomarkten is het een verzengend jaar geweest.

Bitcoin en Ethereum zijn meer dan 70% gedaald. In de wereld van altcoins was het nog een stuk erger, met veel munten die meer dan 90% daalden toen de hysterie op de bullmarkt abrupt tot stilstand kwam.

Request Finance is een van die gevallen, een gedecentraliseerd betalingssysteem waarvan het native token meer dan 90% is gedaald vanaf zijn hoogtepunt. Het biedt de laatste tijd nog meer volatiliteit dan normaal door het aanbieden van factureringsdiensten en andere salarisoplossingen. Ik interviewde Ivan Hong, Content Lead bij Request Finance, om inzicht te krijgen in hoe het leven is geweest voor altcoins die worstelen met de verkoopgolf in de industrie, en wat het plan van Request voor de toekomst is.

Invezz (IZ): Het Request-token steeg met meer dan 80% voordat het eerder deze week met 40% daalde en is nu ongeveer terug waar het begon. Vergeleken met eerdere hoogtepunten, is het nog steeds meer dan 90% gedaald. Vindt u de extreme volatiliteit van de munt en de relatief lage liquiditeit een slechte zaak?

Ivan Hong (IH): Volatiliteit is alleen een slechte zaak als je het hebt over een stablecoin die bedoeld is om de waardestroom in een economie te vergemakkelijken.

Integendeel, voor alle soorten beleggers kan volatiliteit alleen maar goed zijn. Voor beleggers die een langetermijnvisie hebben, stelt volatiliteit beleggers in staat een wenselijk token te verzamelen tegen hun richtprijzen. Voor kortetermijnbeleggers is volatiliteit inderdaad de bron van winst.

De volatiliteit van $REQ is in feite goed voor bewustzijn en groei. Het suggereert ook dat beleggers met verschillende overtuigingen kennis beginnen te nemen van wat we doen.

Het is belangrijk om te onthouden dat Request Finance een app is die bovenop het Request Network-protocol is gebouwd. Als Request Finance succesvol is, zal $REQ ook succesvol zijn.

De token-economie is zo ontworpen dat een verhoogd gebruik van het Request Network de tokenvoorraad vermindert. Als alles gelijk is, zou dit op de lange termijn de waarde van het $REQ-token moeten verhogen.

Request Finance draagt bij aan de afname van het aanbod van $REQ door het versnellen van de betalingsverzoeken op het netwerk. Het had een totaal betalingsvolume van bijna $250 miljoen bereikt sinds de lancering in januari 2021.

We hopen dat de consistente, vaak dubbelcijferige maandelijkse groei van Request Finance aan andere bouwers de waarde laat zien van het bouwen van andere applicaties bovenop Request Network.

Het team verbetert de app voortdurend en maakt hem gebruiksvriendelijker. Onlangs heeft Request Finance een escrow-functie gelanceerd met behulp van slimme contracten voor crypto-betalingen om gebruikersgelden veiliger te maken.

IZ: Als iemand die zijn uren maandelijks factureert, ken ik het facturatieproces heel goed. Hoe zou Request het precies gemakkelijker maken en welke voordelen zou het hebben in vergelijking met vergelijkbare processen die buiten de blockchain zijn gevestigd? Waar helpt de blockchain precies bij?

IH: Het is een verschil van dag en nacht – vooral als je wereldwijd zaken doet. Ik begrijp dat Invezz.com een wereldwijd bedrijf is en ook veel freelancers heeft die hun uren in crypto factureren.

Hoe worden die crypto-facturen tegenwoordig beheerd? Meestal zijn dit PDF-bestanden die via e-mail worden verzonden. Dit zorgt voor allerlei administratieve rompslomp.

Ten eerste is er de kwestie van de betalingen. De meeste bedrijven hebben een spreadsheet met lijsten met wallet adressen in de ene kolom en namen in de andere. Ze moeten de betalingsinformatie handmatig kopiëren van de pdf-facturen of deze spreadsheet bij het betalen van de facturen. Dit is tijdrovend en ongelooflijk vatbaar voor menselijke fouten.

In Request Finance zijn alle wallet-adressen gekoppeld aan namen en e-mails. Er is geen kans om het verkeerde bedrag of aan de verkeerde persoon te betalen. Met onze functie voor batchbetalingen kunt u met slechts drie klikken honderden verschillende wallets in verschillende tokens bekijken, goedkeuren en betalen.

Ten tweede is er ook de kwestie van de financiële operaties. Met Request Finance bespaar je jezelf de eindeloze heen-en-weer van onnodige communicatie tussen freelancers en de financiële afdeling van je bedrijf.

Je kunt terugkerende facturen plannen voor maandelijkse facturering. Of automatiseer e-mailherinneringen om aanstaande of te late betalingen op te sporen. Je kunt ook e-mailmeldingen inschakelen om iedereen te laten weten wanneer hun facturen zijn verzonden, afgewezen, geaccepteerd of on-chain betaald.

Maar wacht – er is nog meer. Een veelvoorkomende hinderlijke ervaring van bedrijven met facturen is dat er soms fouten optreden met de verkeerde factuurgegevens, zoals de naam van het bedrijf, belastingnummer of adres. Dit kan nodeloze vertragingen veroorzaken bij het verwerken van betalingen.

Met onze functie “InvoiceMe” kun je je freelancers of aannemers een QR-code of link sturen. Hiermee wordt automatisch een factuur gemaakt die al vooraf is ingevuld met jouw bedrijfsinformatie. Ze hoeven alleen de rest van de factuur in te vullen. Nu kan iedereen jou met slechts een paar klikken correct factureren.

Ten derde is er de kwestie van de boekhouding. De PDF-bestanden hebben allemaal verschillende lay-outs, die handmatig moeten worden gedownload, de juiste naam moeten krijgen en in bestanden moeten worden opgeslagen. Hun gegevens moeten worden geëxtraheerd, gecompileerd en geüpload naar een boekhoud- of boekhoudsoftware zoals Xero. Maar hoe houd je rekening met de historische wisselkoersen van facturen uitgedrukt in volatiele cryptocurrencies, of zelfs fiat-wisselkoersen? Hoe zit het met de gaskosten?

Dit is allemaal geautomatiseerd in Request Finance. Je hebt één overzichtelijk dashboard waar je al je facturen in chronologische volgorde kunt zien, filteren op namen, adressen of betalingsstatus. Al deze gegevens, inclusief historische wisselkoersen en gastarieven, kunnen met een paar klikken eenvoudig worden geëxporteerd naar belasting- of boekhoudsoftware.

IZ: Ik ben eerder in crypto betaald, wat een naadloze ervaring was door mijn wallet-adres naar mijn werkgever te sturen. Waar past Request in dit proces?

IH: Request Finance is ontworpen om te voldoen aan de operationele en nalevingsbehoeften van ondernemingen. Hoe gemakkelijker het voor hen is om honderden freelancers zoals jij te managen, hoe kleiner de kans dat ze fouten maken of vertraging oplopen bij het betalen van jou.

Maar er zijn ook voordelen voor jou als freelancer of aannemer om betaald te worden in crypto.

Het helpt je het factureringsproces te vereenvoudigen. Je kunt terugkerende facturen automatiseren om uw klanten maandelijks, wekelijks of zelfs op streamingbasis te factureren. Of plan e-mailherinneringen om aankomende rekeningen of zelfs achterstallige betalingen te achtervolgen.

Het laat je ook weten wanneer je bent betaald. Je kunt ook e-mailmeldingen inschakelen om jou en je klanten te laten weten wanneer de facturen zijn verzonden, afgewezen, geaccepteerd of on-chain betaald.

Ten slotte dient het als een deterministisch bewijs van inkomen. Stel dat je wordt gebeld door wetshandhavingsinstanties, die je ervan verdenken geld wit te wassen voor een internationale oplichterij. Of de Belastingdienst die je beschuldigt van onrechtmatige belastingontduiking. Het sturen van je Etherscan-portemonneegeschiedenis heeft weinig zin.

Dit is al gebeurd met verschillende van mijn collega’s die in crypto werken. Helaas moesten ze het ongemak en de angst van urenlange ondervragingen doorstaan, en hun tegoeden werden bevroren voordat ze uiteindelijk na enkele weken onschuldig werden verklaard.

De pseudonieme aard van crypto-wallet-adressen en de lange alfanumerieke reeksen transactiehashes zijn niet geschikt voor financiële rapportage of het berekenen van belastingverplichtingen.

Maar met Request Finance wordt dit allemaal eenvoudig en in een voor mensen leesbaar formaat gedocumenteerd. Alle wallet-adressen zijn ook op een deterministische manier gekoppeld aan echte identiteiten. Er is bijna geen kans dat een portemonnee of betaling per ongeluk verkeerd wordt gelabeld.

IZ: Wat is de gedachte achter het native token Request? Zou de dienst zonder dit bestaan?

IH: Het $REQ-token is ontworpen om transacties in het Request Network-ecosysteem in verschillende functies te vergemakkelijken:

  • Anti-spam: de transactiekosten die bij elk verzoek in rekening worden gebracht, ontmoedigen kwaadaardig netwerkgebruik, waardoor spam wordt beperkt. Zonder spamtransacties zijn de netwerkprestaties beter, wat de gebruikerservaring (UX) verbetert.
  • Governance: Het Request Network is een gedecentraliseerd protocol dat gebruikmaakt van een off-chain governancestructuur. Via dit mechanisme kunnen deelnemers stemmen over cruciale beslissingen die van invloed zijn op het succes van het netwerk op de lange termijn. Het projectteam is van plan een on-chain governance-structuur te introduceren parallel aan de ontwikkeling van een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Onder de herziene bestuursstructuur is de $REQ utility-token nodig om stemmen uit te brengen.
  • Deflatie: de transactiekosten die aan gebruikers in rekening worden gebracht, stapelen zich op in een slim contract van Ethereum dat de basis vormt van een deflatoir mechanisme voor de $REQ crypto-voorraad. Dit mechanisme helpt de waarde van het $REQ-token te stabiliseren door het circulerende aanbod te verminderen.
  • Uitzetten: gebruikers kunnen $REQ-tokens op Bancor inzetten in een liquiditeitspool met één token die tijdelijke bescherming tegen verlies biedt. Daarnaast is Request van plan om een intern uitzetconcept voor node-implementatie te introduceren. Met andere woorden, door $REQ uit te zetten, kunnen gebruikers een knooppunt bedienen dat hun eindgebruikers een meer gestroomlijnde ervaring biedt.
  • Kortingen: $REQ crypto-houders kunnen kortingen krijgen op producten wanneer deze beschikbaar komen.
  • Onafhankelijkheid: het $REQ-token stelt het Request Network in staat om tegelijkertijd op meerdere blockchains te werken – of zijn eigen speciale blockchain. $REQ is gebouwd als een interoperabel utility-token dat migreert zonder de netwerkprestaties negatief te beïnvloeden. Als gevolg hiervan zijn netwerkprestaties onafhankelijk van zowel de token als de technische infrastructuur van zijn serviceproviders.

IZ: Er zijn veel crypto-startups die in vergelijkbare gebieden werken. Hoe competitief is dit gebied, en hoeveel denkt u dat uiteindelijk deze bearmarkt zullen overleven?

Concurrentie is een goed teken. Het geeft aan dat veel mensen denken dat een kans het nastreven waard is. Nieuwkomers zijn altijd vrij om de ruimte te betreden, en ook oudere spelers kunnen besluiten om in deze arena te concurreren door crypto-startups zoals wij over te nemen.

Maar ik denk dat het winnen van het vertrouwen van gebruikers misschien wel een van de moeilijkste dingen is om te doen voor zakelijke SaaS-bedrijven. De CFO van een groter cryptobedrijf dat elke maand miljoenen dollars verwerkt, zal nauwelijks worden overtuigd om een nevenproject uit te proberen, zonder garantie van klantenondersteuning wanneer er iets misgaat, of de mogelijkheid om nieuwe functieverzoeken, integraties of continue verbeteringen.

Request Finance is zeer goed gekapitaliseerd, met grote, bekende gebruikers zoals The Sandbox, Decentraland, Aave en anderen – van wie velen ook onze donateurs zijn.

De realiteit van elke vrije markt is dat de meeste de bearmarkt niet zullen overleven. Kijk maar naar alle mislukte dotcom-hoopvols uit de jaren negentig. Maar ik denk ook dat degenen zoals wij die blijven bouwen aan de bearmarkt en ondanks ongunstige macro-economische omstandigheden aanhoudende groei kunnen laten zien, goed gepositioneerd zijn.

IZ: De bearmarkt is duidelijk brutaal geweest, met prijzen die over de hele linie instortten. Denkt u dat munten zoals Request kunnen herstellen terwijl de macro-omgeving blijft verslechteren, of zal dit een wederopbouw op lange termijn zijn, afhankelijk van het herstel van de bredere economie (en crypto) en van Request die blijft evolueren?

IH: Als ik je met enige zekerheid zou kunnen vertellen waar de prijs van een token naartoe ging, dan ben ik ofwel een genie, een oplichter of een dwaas! Ik maak geen aanspraak op het eerste, en zeker niet op het laatste.

Er zijn veel determinanten van de tokenprijs, zo talrijk en complex in hun interacties dat de prijsbewegingen net zo goed als grotendeels stochastisch kunnen worden gekarakteriseerd.

Degenen die willen profiteren van kortetermijnposities moeten dit uiterst voorzichtig doen en ervoor zorgen dat ze nooit meer kapitaal inzetten dan ze zich kunnen veroorloven te verliezen. Het is zeker niet onmogelijk om altcoins op deze manier winstgevend te verhandelen. Maar de overgrote meerderheid van de toevallige beleggers zal geld verliezen in de waan dat ze dat kunnen.

Over het algemeen zouden de meeste mensen een langetermijnvisie op projecten moeten hebben en hun verdiensten op basis van de grondbeginselen zo rigoureus mogelijk moeten beoordelen. Er zijn veel waarderingsmodellen, variërend van traditioneel tot esoterisch. Wij zijn van mening dat dit de reden is waarom we momenteel een flink aantal Tier 1 wereldwijde durfkapitaalfondsen hebben die ons aanbiedingen doen.

Het bericht Factureren in crypto – Vraag en antwoord over Request Finance verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*