Crypto-Prijzen.nl

Experts zeggen dat de waarde van blockchain in crypto ligt

Experts zeggen dat de waarde van blockchain in crypto ligt

Inflatie heeft ertoe geleid dat veel Turken zich tot cryptocurrency wenden om hun huidige onstabiele economie te doorstaan, in tegenstelling tot het gebruik van de Turkse lira. Nadat de Turkse president, Recep Tayyip Erdoğan, officieel maakte dat Turkije bezig is met het formuleren van een cryptocurrency wet, ontmoetten Turkse wetgevers cryptocurrency goeroes in de hoop meer te weten over het ecosysteem. De leden van het parlement onthielden zich van het domineren van de discussies, aangezien het doel van de bijeenkomst was om het Turkse parlement een audiëntie te geven bij de crypto experts en hun inzichten.

Een afgevaardigde op de bijeenkomst, de oprichter van Fintech Association of Turkey, en jurist Elçin Karatay, deelde haar observaties over blockchain en cryptocurrency. Karatay verklaarde dat de uitgebreide juridische overwegingen die met blockchain te maken hebben, voortkomen uit het feit dat cryptocurrency een factor is in de technologie. De expert zei verder dat het elimineren van mogelijke uitdagingen waarschijnlijk de positieve mogelijkheden die crypto biedt zou verminderen:

Alle kansen die deze industrie creëert, net als alle risico’s, manifesteren zich op de gebieden waar crypto en blockchain hand in hand gaan.

Karatay voegde eraan toe dat wanneer regeringen het perspectief innemen dat blockchain goed is en cryptocurrency slecht, dit vaak leidt tot het verbieden van de technologie in hun land of de autorisatie van een versie van crypto die geen gedecentraliseerde financiering heeft. Balans is volgens Karatay essentieel voor het invoeren van cryptocurrency wetgeving die het beste van twee werelden biedt.

Met voorbeelden uit andere landen die progressieve regelgeving voor cryptocurrency hebben ingevoerd, illustreerde Karatay het soort regelgeving dat volgens haar het beste zou werken voor Turkije. Een voorbeeld dat Karatay gebruikte om het evenwicht weer te geven waar ze voor pleitte, was dat van de opgestelde wetgeving van de Europese Unie. Ze benadrukte met name hoe de Europese Unie van plan is verschillende soorten digitale activa te classificeren, waaronder op beveiliging gebaseerde tokens en op hulpprogramma’s gebaseerde tokens:

Als u zich bij regelgevingsinspanningen alleen richt op het elimineren van risico’s die verband houden met een specifieke branche, zou u ook alle potentiële voordelen en kansen elimineren die anders door dezelfde branche zouden worden geboden.

Ongeacht deze ontwikkelingen en het wijdverbreide gebruik ervan, is cryptocurrency sinds april 2021 nog steeds illegaal als betaalmiddel in Turkije. Op dit moment is cryptocurrency niet geclassificeerd als wettig betaalmiddel in Turkije, maar wordt het geclassificeerd als een activatype.

La notizia Experts zeggen dat de waarde van blockchain in crypto ligt era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*