Crypto-Prijzen.nl

Experts: TikTok’s verbod op crypto advertenties is “nauwelijks verrassend”

Experts: TikTok’s verbod op crypto advertenties is “nauwelijks verrassend”

Op vrijdag 9 juli kondigde TikTok aan dat het nu illegaal is om financiële producten en diensten wereldwijd te promoten in overeenstemming met het merkcontentbeleid van het platform. TikTok verwelkomt niet langer cryptocurrency, deviezen, beheer en uitlenen van geldactiva, creditcards, leningen, koop nu betaal later diensten, vooruitbetalingskaarten en debet- en handelsplatforms. Volgens experts zal de aanpak van het platform om het beleid om verboden content snel te identificeren en te verwijderen, de echte test zijn.

Wat de experts te zeggen hebben

We spraken met experts Oleg Bevz, Marketing Director bij Blockster en Tatyana Shpakovych, Product Manager bij Blockster, een uitgebreid sociaal netwerk gewijd aan de cryptocurrency en blockchain gemeenschappen, over het crypto verbod.

Oleg Bevz

Oleg Bevz is positief dat de crypto industrie alleen maar kan profiteren van dit verbod. Het is een snelgroeiende industrie en het aantal individuen en bedrijven dat geïnteresseerd raakt in crypto neemt voortdurend toe. De industrie zal haar eigen ontwikkeling stimuleren door middelen te herinvesteren, vooral als conventionele markten crypto blijven afwijzen. Hij voegde toe:

“TikTok dat crypto gerelateerde advertenties verbiedt, klinkt niet in het minst verrassend. Het toont alleen maar eens te meer aan dat, ondanks de groeiende acceptatie, een aantal traditionele bedrijven crypto nog steeds mijden. Legacy bedrijven met een meer conservatieve bedrijfsbenadering proberen verandering en dingen die ze niet volledig kunnen beheersen te vermijden – in dit geval cryptocurrencies, die in veel gevallen onterecht verbonden zijn met fraude en criminele activiteiten.”

Tatjana Shpakovych

Tatyana Shpakovych zegt dat het medium, gezien de talloze technieken die TikTok moet gebruiken om projecten, diensten en producten viraal te laten gaan, zich goed bewust moet zijn van hoe vaak financiële oplichting plaatsvind. Ze wijst erop dat het nieuwe verbod geldt voor veel financiële diensten en producten, niet alleen voor cryptocurrencies. Een ongelukkig gevolg hiervan is dat zelfs legitieme bedrijven nu geen reclame kunnen maken voor hun diensten. Ze zegt,

“Naar mijn mening zou het een betere keuze zijn om de mogelijkheid om voor deze industrieën te adverteren niet helemaal te schrappen, maar om geavanceerdere verificatiemechanismen te ontwikkelen en mogelijk een grondigere moderatie in te voeren.”

Op deze manier zouden gebruikers gegarandeerd toegang hebben tot veilige inhoud, terwijl financiële bedrijven nog steeds genieten van het wereldwijde bereik van TikTok.

The post Experts: TikTok’s verbod op crypto advertenties is “nauwelijks verrassend” appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*